Home [konkursi] Konkurs za najbolji informator o radu

Konkurs za najbolji informator o radu

48
0

mladi12Povodom Konkursa za najbolji informator o radu pozivamo vas da predložite Informatore o radu organa javnih vlasti. Priznanje za najbolji informator organa biće uručeno 28. septembra 2012. prilikom obeležavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti i ove godine obeležava 28. septembar Dan prava javnosti da zna.

Ove godine obeležavamo 10 godina od kako je u Sofiji grupa, tada uglavnom predstavnika samo civilnog sektora, ustanovila 28. septembar za dan slobode pristupa informacijama. Od početka ustanovljavanja Poverenik ovaj dan beleži u saradnji sa prijateljima i saradnicima iz udruženja građana, udruženja novinara i medijskih asocijacija, međunarodnih organizacija i drugih.

Kako verovatno znate, ovaj dan koristimo kao povod da govorimo više o primerima dobre prakse i istaknemo sve one organe javnih vlasti koji su najviše doprineli ostvarivanju prava na pristup informacijama od javnog značaja.

Komisija koju čine predstavnici udruženja građana, novinara, univerziteta dodeljuje priznanja u sledećim kategorijama

  • Organi iz člana 22. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja
  • Republički organi javnih vlasti
  • Pokrajinski organi javnih vlasti
  • Lokalni organi javnih vlasti
  • Pravosudni organi

Od prošle, 2011. godine, uveli smo posebnu kategoriju – najbolji informator o radu.

Svako ima pravo da predloži jedan ili više organa javne vlasti (državni organ, organ teritorijalne autonomije, organ lokalne samouprave, organizaciju kojoj je povereno vršenje javnih ovlašćenja) za koje smatra da imaju najbolji informator o radu. Organ javne vlasti može i sam da se prijavi na konkurs.

Prijave sa šalju na email adresu informator@poverenik.rs

Rok za podnošenje prijava je 24. avgust 2012.  godine.