Home [njuz] Raspisan poziv za prestižnu godišnju nagradu za korporativno volontiranje

Raspisan poziv za prestižnu godišnju nagradu za korporativno volontiranje

40
0

sample_2Forum poslovnih lidera Srbije i SMart kolektiv raspisali su poziv za sve kompanije koje sprovode programe volontiranja zaposlenih da se prijave na konkurs za prestižnu godišnju Nagradu za korporativno volontiranje.

Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se kompanijama koje ulažu u lokalnu zajednicu kroz lično angažovanje svojih zaposlenih i na taj način razvijaju konstruktivna partnerstva sa organizacijama i institucijama u lokalnoj zajednici, kao i veštine svojih zaposlenih. Nagrada se dodeljuje sa ciljem da podstakne volontiranje kao oblik društveno-odgovornog poslovanja.

Nagrada će se dodeliti u sledećim kategorijama:

  • Najbolji volonterski program, za stratešku opredeljenost kompanije ka razvoju volonterskih programa zaposlenih;

  • Najuspešnije partnerstvo u lokalnoj zajednici, za najuspešnije partnerstvo između kompanije i neprofitnih organizacija pri sprovođenju programa volontiranja zaposlenih;

  • Razvoj zaposlenih, za programe korporativnog volontiranja koji su posebno doprineli razvoju specifičnih veština, timskog duha i senzibilisanosti za probleme lokalne zajednice kod zaposlenih u kompaniji;

  • Merenje rezultata, za najbolju metodologiju primenjenu za praćenje i evaluaciju rezultata volonterskih programa,

  • Inovaciju, za projekte koji sadrže inovativnu komponentu u nekoj od sledećih oblasti inovativnim načinima za motivaciju i uključivanje zaposlenih, inovativnosti u organizaciji, temi volontiranja ili uključenosti ciljne grupe.

 

Konkurs za kompanije otvoren je do 23. jula 2012. godine. Neophodna dokumentacija može da se preuzme na sajtu Foruma poslovnih lidera Srbije www.fpl.rs

Nagrada za korporativno volontiranje dodeljuje se uz podršku USAID-a i Instituta za održive zajednice (ISC), a u okviru programa Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva u Srbiji (CSAI). O dobitnicima nagrade odlučivaće žiri sastavljen od predstavnika državnih institucija, kompanija, nevladinih i međunarodnih organizacija. Nagrade će biti uručene na svečanoj ceremoniji koja će se održati u septembru 2012. godine.

Forum poslovnih lidera Srbije je prva mreža društveno odgovornih kompanija koja ima za cilj da stimuliše razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavi trajne i stabilne CSR prakse u domaćem poslovnom sektoru. SMart kolektiv je prva organizacija koja je u Srbiji počela da se bavi konceptom volontiranja zaposlenih kao vidom društveno odgovornog poslovanja.