Home [ savetovalište za mlade ] U tajnoj sam vezi sa deckom vec 5 meseci

U tajnoj sam vezi sa deckom vec 5 meseci

96
0
pitanje:
Ovako, da počnem. Imam dečka već 5 meseci, i u tajnoj smo vezi zbog toga što je on bio u vezi sa jednom mojom drugaricom koja je mlađa od mene, i dosta nezrelija. Nju baš volim i stalo mi je do nje, ali ne smem da joj priznam da sam sa njenim bivšim, jer se bojim njene reakcije.

A, on je baš divan i savršen je!Mnogo mi odgovora, i baš sam se zbog toga i upustila u vezu, ne bih da ne osećam da je to nešto posebno i drugačije nego inače.Možda ona već i zna, pošto je pola grada saznalo, a živimo u relativnom malom mestu.Da li da joj kažem uopšte?Ona sad ima drugog dečka sa kojim je srećna. Hvala vam unapred!
odgovor:
Poštovana Mileva, razumeo sam da se plašiš da se tvoja drugarica ne naljuti na tebe, ne razočara se, ne bude povređena kao i da te možda ne odbaci kao drugaricu – ako sazna da se ti zabavljaš sa njenim bivšim dečkom. Ja ne znam kako bi tvoja drugarica mogla da reaguje na to saznanje. Ima neke logike da, s obzirom da je voliš i da ti je stalo do nje, da joj to kažeš, kao i da joj izneseš svoja osećanja i strahove u vezi sa njenom mogućom reakcijom, da joj izneseš tvoje razumevanje za njenu eventualnu ljutnju, kao i svoja generalna osećanja prema njoj (da je voliš, da ti je stalo do nje). Ovakva puna istina, može da deluje podržavajuće po vaš odnos tj. da dosta nadoknadi njenu moguću povređenost saznanjem da si joj neko vreme „radila iza leđa“. U svakom slučaju, kako to i sama naslućuješ, šta god da izabereš da uradiš to predstavlja neki rizik, a jedino ti možeš doneti odluku u vezi sa situacijom koju ovde opisuješ. Sradčni pozdravi, Jovan Ratković.