Home [konkursi] Javni poziv za poslodavce – Šansa za nezaposlene mlade da steknu radno...

Javni poziv za poslodavce – Šansa za nezaposlene mlade da steknu radno iskustvo

43
0

avionU okviru programa „Biznis mladih Srbije“ danas je raspisan javni poziv za prijem mladih na radne prakse upućen privatnim preduzećima i preduzetnicima Niša, Merošine, Doljevca, Gadžinog Hana, Leskovca, Novog Sada, Temerina, Beočina, Sremskih Karlovaca, Subotice, Sombora, Kanjiže, Kraljeva, Čačka, Gornjeg Milanovca, Raške i Vrnjačke Banje.

Cilj je da se mladima omogući sticanje radnog iskustva, koje je jedan od ključnih uslova za zapošljavanje na savremenom tržištu rada.

Svaki poslodavac koji uđe u Program donosi odluku o praktikantu koga će angažovati na osnovu obavljenih intervjua. „Biznis mladih Srbije“ će mladima na praksi obezbediti dvomesečnu novčanu nadoknadu, a poslodavci će im dodeliti mentora koji će pratiti njihov rad i razvoj i pomagati im da što bolje odgovore na poslovne zadatke i izazove.

Prednost prilikom izbora imaće one kompanije i poslodavci koji u narednih šest meseci planiraju otvaranje novih radnih mesta i to na onim pozicijama za koje budu primali mlade na praksu, kao i mala i srednja preduzeća čiji zaposleni učestvuju kao biznis mentori za mlade preduzetnike u okviru programa „Biznis mladih Srbije“.

Program radnih praksi namenjen je nezaposlenim osobama do 30 godina, sa srednjim ili visokim stepenom stručne spreme. Praktikantima će pre obavljanja prakse biti održane obuke koje će ih pripremiti za ulazak na tržište rada i koje će im dati veštine potrebne za adaptaciju na radno okruženje. Mladi koji budu sa uspehom završili obuke biće odabrani na osnovu potražnje poslodavaca. Nakon obavljene dvomesečne prakse praktikanti će dobiti uverenje o obavljenoj radnoj praksi od poslodavca i programa „Biznis mladih Srbije“.

Sve zainteresovane kompanije mogu da potraže više informacija na sajtu www.biznismladihsrbije.org.

Javni poziv je otvoren do 20. juna 2012. godine.

Program „Biznis mladih Srbije“ pokrenut je kao partnerska inicijativa SMart kolektiva, Erste Banke i Nacionalne službe za zapošljavanje, uz podršku USAID Projekta održivog lokalnog razvoja i Ministarstva omladine i sporta.