Poziv za okrugli sto u Užicu u okviru programa podrške umrežavanja organizacija

0
SHARE

mladi9Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) uz podršku USAID-ovog Projekta održivog lokalnog razvoja započinje program podrške umrežavanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade na regionalnom i lokalnom nivou.

Pozivamo vas da učestvujete na okruglom stolu posvećenom predstavljanju modela regionalizacije KOMS-a, koji će biti održan u Užicu, u sredu, 30.05.2012. godine, u 12h, prostorijama Male sale Gradske uprave Užice.

Na okruglom stolu će učestvovati predstavnici KOMS-a, organizacija članica, organizacija koje su potencijalne članice KOMS-a iz Užica i okoline, kao i drugi relevantni akteri.

Na Osnivačkoj skupštini KOMS-a, 12. marta 2011. godine, usvojen je Godišnji plan rada za 2011. i 2012. godinu. Jedna od pet mapiranih oblasti, koje su prioritet KOMS-a u navedenom periodu, jeste i regionalizacija, kojom će biti omogućeno umrežavanja omladinskih organizacija i organizacija za mlade na regionalnom i lokalnom nivou.

U procesu osnivanja KOMS-a postavljeni su kriterijumi za članstvo koji su u osnovi podrazumevali da u članstvo saveza ne budu uključene male lokalne organizacije mladih kao i sve neformalne grupe. Kako bi se povećala reprezentativnost KOMS-a, ali i rešili problemi mladih na lokalu KOMS kreće u proces regionalizacije čime će konačno biti obuhvaćeni  relevantni akteri u oblasti omladinskog aktivizma na svim nivoima i u svim regionima.

Osim što se na ovaj način povećava reprezentativnost KOMS-a kao najvišeg predstavničkog tela mladih, regionalizacija omogućuje i lokalnim organizacijama da učestvuju u kreiranju omladinskih politika na regionalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou čime i one same jačaju svoje kapacitete.

Nadamo se da ćete svojim prisustvom i konstruktivnim predlozima doprineti kvalitetu diskusija i predloga koji će biti uvaženi u stvaranju finalnog modela regionalizacije KOMS-a.

Namopena: Učesnici okruglog stola koji ne dolaze iz Užica, za regulisanje putnih troškova mogu se obratiti Goranu Radisavljeviću, goran.radisavljevic@koms.rsThis e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , 062/467 267.