Home [njuz] Doživi Holandiju

Doživi Holandiju

43
0

sample_1U ponedeljak, 30. Aprila, u KC Gradu, povodom najvećeg holandskog praznika, Dana Kraljice, Pokret za evropsku kulturnu saradnju uz podršku ambasade Kraljevine Holandije u Beogradu organizuje multumedijalni događaj pod nazivom “Doživi Holandiju!”

 

Omiljeni praznik u Holandiji je 30. april – Dan kraljice, kada se obeležava rođendan Kraljice Julijane. Svaka ulica i kanal su na taj dan narandžasti, jer se hiljade stanovnika Amsterdama i turista u narandžastim majicama priključuje zabavi. Po prvi put u Beogradu ovaj dan će biti posvećen promociji holandske kulture kroz kombinaciju vizuelne umetnosti, pisane reči i interakcije, a uveče počinje “Narandžasta” žurka na kojoj će specijalni gosti biti studenti iz Holandije, njih oko 50, koji će preneti atmosferu sa ulica Amsterdama. Tokom dana, posetioci će imati priliku da pogledaju izložbu fotografija Holandije, zatim da prisustvuju diskusiji na temu “Sličnosti i razlike života u Holandiji i Srbiji” i pogledaju projekciju jednog od najpopularnijih holandskih filmova. Pored DJa, muziku će puštati i jedan holanđanin kako bi beograđani imali priliku da čuju pesme koje će se istog dana slušati i na ulicama Amsterdama.

 

Otvaranje je planirano u 16 časova kada će se obratiti organizatori festivala, a “Narandžasta” žurka počinje od 20 časova.

 

Agenda:

16:00 – 16:45 Svečano otvaranje

17:00 – 18:30 Diskusija

18:45 – 20:00 Film

20:00 – Queen’s Day Party

PR Tim Pokreta
Pokret za Evropsku Kulturnu Saradnju
++381(0)65 449 44 44
office@peksserbia.org
www.peksserbia.org