Home [treninzi] Poziv na plesne inkluzivne radionice

Poziv na plesne inkluzivne radionice

71
0

student2Projekat “Srce čuje ritam / Heartbeat Hears The Beat” se realizuje u partnerstvu organizacija iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Nosilac projekta je Kulturno društvo Centar plesa iz Maribora.

Osnovni cilj projekta je da se poboljša socijalna inkluzija gluvih i nagluvih mladih osoba putem umetničke igre i pozorišnog rada. Biće organizovana tri plesna događaja – u Mariboru, Zagrebu i Beogradu u periodu od maja 2012. do marta 2013. Učesnici u ovim projektima će raditi sa različitim koreografima i tako će biti upoznati sa različitim plesnim tehnikama. To je takođe prilika da se gluvi i nagluvi mladi iz ovih zemalja druže, plesno izražavaju i pokažu svoje umeće široj javnosti.

Grupa “Hajde da…”, će u okviru ovog projekta organizovati radionice dva puta tokom 2012. godine sa istom grupom učesnika (sastav grupe će biti mešovit – gluve i nagluve osobe i osobe koje čuju). Radionice su namenjene mladim osobama od 18 do 30 godina starosti, pre svega onima koji su zainteresovani za ples i pozorište i imaju jaku želju da probaju različite plesne i pozorišne tehnike. Planirano je da bude uključeno 15-20 učesnika prevashodno iz Beograda. Radionice će se realizovati u prostorijama Dah Teatra (Marulićeva 8, Beograd) i u proseku će trajati 4-5 sati dnevno (sa jednom do dve pauze uz osveženje).

Prve radionice će biti organizovane od 10.-13. maja 2012. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa savremenim plesom i uz pomoć koreografa kreiraju jednu kraću koreografiju. Radionice će radnim danima počinjati od 16h.

Više o celom projektu možete naći ovde >>>

Pošto je broj polaznika je ograničen, važno je da se zainteresovane osobe prijave na vreme. To mogu da učine tako što će popunjen upitnik za učesnike/ce (možete ga preuzeti ovde) poslati na e-mail marko@hajdeda.org.rs ili popuniti upitnik koji se nalazi u prostorijama Gradske organizacije gluvih Beograda, Svetog Save 16-18. (prijavu možete predati Mihailu Gordiću) najkasnije do 5. maja 2012.

Projekat je podržala Evropska kulturna fondacija.

ECF