Home [akcija] Kadropolis – slobodna interpretacija filmskih kadrova

Kadropolis – slobodna interpretacija filmskih kadrova

53
0

film8U ponedeljak, 23. aprila u 19h, obavezno se pridružite otvaranju izložbe fotografija Kadropolis! U pitanju je još jedan projekat udruženja za promociju nezavisne kulture „Kišobran“ u saradnji sa UK Parobrod.

 

Kadropolis je izložba rimejkova filmskih kadrova. Članovi Kišobran foto zajednice su u sopstvenoj interpretaciji izrežirali i ponovo udahnuli život u neke kultne i manje kultne filmove. U izradi izložbe učestvovalo je četrdeset mladih fotografa, koji su analognim fotografijama oživeli scene iz klasičnih filmova poput „Pozovi M radi ubistva“ i svežih blokbastera kakav je „The Artist“. Fotografije su nastale tokom tromesečne radionice u Parobrodu, a autori su mladi lomografi udruženja Kišobran i Lomography Serbia.

 

Podsećanje: Kišobran foto zajednica je na proleće 2011. napravila prvi LOMO
zid u Srbiji, a u toku godine svoje radove prikazala je i na Festivalu studentskog filma, na festivalu Mikser, EXIT festivalu, kao i Reggae Festu u Pančevu.

 

Izložbu možete pogledati biti u UK Parobrod od 23. do 27. aprila.

 

Izložbu možete pogledati biti u UK Parobrod od 23. do 27. aprila. Ako dođete na otvaranje u ponedeljak u 19h, imaćete priliku da upoznate autore fotografija i poslušate muziku koju vrti Kišobran DJ ekipa!