Home [treninzi] Univerzitet socijaldemokratije 2012 – dodiplomski kurs o levim ideologijama

Univerzitet socijaldemokratije 2012 – dodiplomski kurs o levim ideologijama

55
0

book8KONKURS ZA UPIS ČETVRTE GENERACIJE UNISD-a U NOVOM PAZARU

Zbog predizbornih aktivnosti političkih stranaka, Centra za studije socijalne demokratije (CSSD) u saradni sa beogradskom kancelarijom fondacije Friedrich Ebert (FES) pomera početak nastave na Univerzitetu socijaldemokratije u Novom Pazaru i produžava konkurs za prijem 25 polaznika/ca.

Konkurs je otvoren do 22. aprila u ponoć, dok će se nastava održati u periodu od 12. maja do 30. juna 2012. godine.

Univerzitet socijaldemokratije (UNISD) je dodiplomski kurs o levim ideologijama namenjen mladim političarima/kama, aktivistima/kinjama građanskog društva, univerzitetskim studentima/kinjama i novinarima/kama. UNISD pruža znanje o razvoju, izazovima i dometima socijaldemokratskih ideja kroz predavanja i različite forme radionica i treninga. UNISD predavači/ce i treneri/ce su društveno angažovani profesori/ke, aktivisti/kinje sa iskustvom i predstavnici/ce socijaldemokratskih političkih partija.

Program UNISD-a se sastoji od 4 modula usmerenih na sledeće celine: Demokratizacija i evro-atlantske integracije, Političke ideologije i leve ideje, Socijaldemokratske praktične politike i Socijaldemokratske političke veštine.

Nastava na UNISD-u se organizuje za četiri grupe polaznika/ca, odnosno u četiri grada u Srbiji – Nišu, Novom Sadu, Novom Pazaru i Beogradu.

Nastava na UNISD-u u Novom Pazaru je organizovana u vidu 16 predavanja i 8 treninga raspoređenih u 8 termina. Predavanja i treninzi će se održati svake subote u periodu od 12. maja do 30. juna 2012. godine.

Za prijem polaznika/ca u ostalim gradovima (Novom Sadu, Nišu i Beogradu), konkurs će biti raspisan tokom letnjih meseci, a nastava će biti organizovana od septembra meseca.

 

UNISD dodiplomski kurs je besplatan uz obavezu redovnog učešća na svim predavanjima i treninzima i predaju završnih radova (eseja ili predloga projekta) u predviđenom roku. CSSD i FES će refundirati troškove autobuskog prevoza polaznicima/ama koji žive van mesta odžavanja nastave.

Prilikom selekcije CSSD i FES će voditi računa o geografskoj kao i zastupljenosti manjinskih grupa i oba pola učesnika/ca.

Popunjenu prijavu u elektronskoj formi je neophodno poslati na e-mail adresu: tamara.vukov@cssd.rs, najkasnije do 22. aprila 2012. godine u ponoć. Svi kandidati/kinje biće obavešteni o statusu svoje prijave najkasnije do 4. maja 2012. godine.

Za više informacija posetite naš sajt www.cssd.rs ili nas kontaktirajte putem e-maila:  tamara.vukov@cssd.rs ili telefona: 063 88 28 58 7