Home [treninzi] Seminar za srednjoškolce “Upoznaj EU”

Seminar za srednjoškolce “Upoznaj EU”

65
0

book0Studentsko udruženje BEUM, organizator prve simulacije rada EU u Istočnoj Evropi u saradnji sa Fakultetom za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), organizuje jednodnevni seminar, “Upoznaj Evropsku uniju”, za srednjoškolce završnih godina, u subotu 21. aprila 2012. godine.
Ovaj interaktivni seminar pomoći će budućim mladim liderima da se bolje upoznaju sa samom Evropskom unijom, njenim institucijama, načinima rada i saradnje, ali i procesom integracije Srbije u EU. Cilj ovog seminara je da se budućim studentima objektivno i nepristrasno predstavi važnost poznavanja funkcionisanja EU, daljih integracija, ali i da se upoznaju sa studentskim aktivizmom u zemlji koja je postala kandidat za članstvo u EU. Učesnici će imati priliku da čuju eminentne stručnjake u polju evropskih integracija i poznavanja sistema EU i predstavnike studentskog udruženja BEUM koji će na svom primeru pokazati kako studenti mogu organizovati izuzetno uspešne edukativne projekte, steći veliko iskustvo i veliki broj novih poznanstava i prijateljstva.

O organizatorima:
Studentsko udruženje BEUM nastalo je sredinom 2011. godine i okuplja ambiciozne i uspešne studente različitih fakulteta čiji je cilj pružanje praktičnog znanja mladim ljudima širom Srbije i Evrope. Novembra 2011. godine, studentsko udruženje BEUM organizovalo je prvu simulaciju rada EU na prostoru Istočne Evrope pod nazivom “Beogradski Model EU”. Ovaj projekat okupio je preko 150 izvanrednih studenata iz čitave Evrope, a glavni cilj cele konferencije bio je simuliranje rada organa EU kako bi se studenti na jedan zanimljiv način, kroz praksu, upoznali sa načinom funkcionisanja različitih institucija EU. Ovaj događaj je imao snažnu podršku važnih institucija poput Narodne skupštine Republike Srbije u čijim se prostorijama simulacija održavala, Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju, Kancelarije za mlade grada Beograda, Kancelarije za evropske integracije Vlade Srbije, Delegacije EU u Srbijii kompanije MK Komerc.
Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) predstavlja jednu od vodećih visokoškolskih ustanova u oblasti kojom se bavi. Ovu instituciju karakteriše izuzetna stručnost, napredni nastavni programi, učenje kroz praktičnu nastavu i negovanje EU vrednosti. FEFA je dokazala da brine o aktivizmu mladih budućih stručnjaka kroz izuzetno jaku podršku različitim studentskim projektima, između ostalog i “Beogradskog Modela EU”.
Seminar će biti održan 21. aprila u prostorijama FEFA, u ulici Bulevar vojvode Mišića 43, sa početkom u 12 časova. Sertifikati o učešću biće podeljeni na kraju seminara, uz prigodno posluženje.

Prijavi se za seminar do 19. aprila 2012. godine.