Home [njuz] Upoznaj AIESEC – Budi deo najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC

Upoznaj AIESEC – Budi deo najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC

21
0

paintProvešćeš ovo leto u Beogradu? Planiraš da se odmoriš od učenja i počneš da se baviš nečim korisnim? Želiš da primeniš svoje znanje u praksi? Hoćeš da upoznaš nove ljude i proširiš mrežu kontakata? Postani deo najveće međunarodne studentske organizacije AIESEC i učini pozitivnu promenu u svom životu. AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 2.100 univerziteta u preko 111 zemalja, AIESEC je najveća studentska organizacija na svetu.

U okviru programa timskog iskustva, steći ćeš priliku da radiš u timu i razvijaš svoje lične i poslovne veštine. Timskim radom, osmišljavanjem i realizacijom projekata, posetom domaćim i stranim konferencijama studenti u AIESEC-u stiču potrebna iskustva i primenjuju teorijska znanja u praksi. Projekti se organizuju u cilju pozitivnog uticaja na društvo i rada na problemima lokalnih zajednica, a obuhvataju spektar najrazličitijih tema kao sto su ekonomija, informacione tehnologije, ekologija, održivi razvoj, ugrožene socijalne grupe, jezici, kultura, liderstvo i mnoge druge. Program liderskog iskustva nudi ti mogućnost da otkriješ i razviješ svoje liderske sposobnosti. Kao vođa tima, imaćeš priliku da koordinišeš rad članova svoga tima i planiraš buduće aktivnosti.

Program internacionalnih razmena daje ti mogućnost da kroz internacionalno volontersko iskustvo stekneš znanje, razviješ svoje veštine i liderske sposobnosti i stekneš nova poznanstva preko naše globalne mreže kontakata. Volontirajući u nevladinim organizacijama, pomažuci realizaciju raznih inicijativa, aktivnosti ili projekata, činiš pozitivan uticaj na neko internacionalno društvo. Svake godine, preko 16 000 naših članova iskoristi izazovnu šansu života i rada u inostranstvu kao i mogućnost da unaprede sebe u mnogim poljima.

Kroz program stručnih praksi, AIESEC ti omogućava sticanje znanja i iskustva, kao i lični i profesionalni razvoj kroz rad u kompanijama. Odlaskom na stručnu praksu, imaćeš priliku da radiš u organizacijama/kompanijama i da provodiš svoje vreme radeći u oblastima koje se odnose na menadžment, informacione tehnologije, inžinjerstvo i prirodne nauke. Ove oblasti obuhvataju niz različitih poslova koji omogućavaju praktikantima da se stručno usavršavaju i naprave prve korake u svojoj budućoj karijeri. Studenti imaju mogućnost da se upoznaju sa kulturom, običajima i tradicijom zemlje koju posete kao i da predstave svoju zemlju.

Više informacija o svakom od četiri programa možeš dobiti na događaju Upoznaj AIESEC koji se dešava 27.3. u 18 časova na Beogradskoj bankarskoj akademiji u Zmaj Jovinoj 12. Za dodatna pitanja kontaktiraj nas preko sajta www.bba.aiesec.org.rs.