Home [akcija] Na veslu priča

Na veslu priča

58
0

film4Dve reke – Sava i Kolubara. Sedam pisaca na veslu priča sedam originalnih priča o prirodi. Da li smo zaboravili da pripadamo prirodi?

To je siže dokumentarnog ekološko-umetničkog serijala “Na veslu priča”, koji će premijerno biti emitovan u dve emisije na Drugom programu Radio-televizije Srbije u petak 9. marta u 15:30 i 16. marta u 16:30. Pored premijernog i repriznih emitovanja na Prvom i Drugom programu mini serija će biti emitovana i na Satelitskom i Digitalnom programu RTS.

Dragan_Babic.jpg
Dragan Babić

Serijal “Na veslu priča” u produkciji Udruženja “Šta hoćeš” u originalnoj formi tretira odnos čoveka prema prirodi, budeći umetničkim sadržajem viši nivo svesti građana u odnosu prema životnoj sredini. Tradicionalna, a izgubljena forma pričanja priča, besede, dobija originalnim konceptom serijala “Na veslu priča” novu dimenziju.

Svoje priče pričaju istaknuti književnici različitih generacija: Vladimir Andrić, autor antologijskih serijala “Pustolov” i “Laku noć, deco”; Slobodan Stojićević, autor deset knjiga proze i dugogodišnji slobodni reporter Politike; Vesna Aleksić, jedan od najnagrađivanijih autora za decu i adolescente; Slavko Stamenić, pisac i autor udžbenika srpskog jezika za osnovnu školu; Dragan Babić, kantautor i scenarista serijala “Moj ujak”; Ana Bujić, dobitnica nagrade za roman godine Saveza jevrejskih opština Jugoslavije i Aleksandar M. Popović, kolumnista i književnik. Svi autori su iz Obrenovca, jedne od ekološki najosetljivijih tačaka Srbije, i time je njihov ondos prema prirodi još zanimljiviji.

Ana_Bujic.jpg
Ana Bujić

Prirodna lepota reka, slikane u HD tehnologiji, ujedinjena sa originalnom muzikom i zvucima sredine, daje jedinstveni osećaj prisustva trenutku stvaranja. Ovaj serijal se usuđuje da sanja o boljem svetu koji će pokretati obnovljiva energija i ljudska kreativnost.

Kompozitor Vladimir Lešić, dizajner Kosta Milovanović, spiker Aleksandar Novaković, snimatelj Boris Nestorović, organizator Aleksandar Popović, reditelj i autor originalnog koncepta Rastko Šejić.

Izvor: RTS