Home [ volontiranje ] SAT ZA NAŠU PLANETU – 31.03.2012. | KONKURS ZA VOLONTERE

SAT ZA NAŠU PLANETU – 31.03.2012. | KONKURS ZA VOLONTERE

72
0

sportWWF (Svetski fond za prirodu), organizator kampanje „SAT ZA NAŠU PLANETU“,  koja se ove godine održava 31. marta, raspisao je konkurs za prikupljanje prijava zainteresovanih aktivnih pojedinaca i pojedinki koji žele da se angažuju na polju zaštite životne sredine i žele da steknu iskustva u organizaciji događaja i kampanja, kao i radu u međunarodnoj organizaciji.
Svi koji žele da se prijave na volontiranje i imaju između 18 i 27 godina, mogu to učiniti slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na sbadjura@wwfdcp.org do 10.03.2012. godine. Poželjno je da zainteresovani imaju iskustvo na polju zaštite životne sredine i prirode, u radu sa udruženjima građana i organizaciji događaja/kampanja, kao i da budu spremni i dostupni za rad u periodu od 12.03. – 01.04.2012. za potrebe kampanje “Sat za našu planetu”.

Kandidati koji uđu u uži izbor će biti direktno kontaktirani. Izabrani volonteri će dobiti priliku da rade na realizaciji samog događaja, budu u direktnom kontaktu sa publikom, kao i da se angažuju na pripremi događaja koji najavljuju kampanju. Rad sa osobama sa višegodišnjim iskustvom u organizacijama civilnog društva, upoznavanje novih ljudi i “otvaranje” novih perspektiva u pogledu saradnje na projektima i aktivnostima WWF-a takođe predstavljaju šanse za izabrane volontere.

„Sat za našu planetu” je globalna akcija u koju se uključuju pojedinci, organizacije, institucije i biznisi sa zajedničkim ciljem – slanje snažne poruke da je moguće nešto preduzeti protiv klimatskih promena i da je moguće promeniti svoje svakodnevne navike za dobrobit planete i samih nas koji na njoj živimo (više informacija na ovoj stranici i www.earthhour.org). Počevši od 2009. godine kada je akcija prvi put organizovana u Srbiji, broj gradova i opština koje podržavaju akciju neprestano raste. Globalnoj akciji se 2011. godine u Srbiji pridružilo preko 40 gradova i opština, a na globalnom nivou preko 5200 gradova iz 135 zemalja iz svih krajeva sveta.

Za više informacija:
Sonja Bađura – sbadjura@wwfdcp.org

Sve informacije o kampanji „Sat za našu planetu“ su dostupne na zvaničnoj stranici wwf.panda.org/serbia.