Home [akcija] Održan trening – Da se njihova poruka čuje

Održan trening – Da se njihova poruka čuje

76
0
vesti2Trening u okviru projekta „da se njihova poruka čuje“ održan je u Nišu u periodu od 20-26. februara 2012.godine.
Trening je imao za cilj osnaživanje organizacija koje se bave promocijom i zaštitom ljudskih prava, da koriste veštine performansa  ili kratke video zapise (mobilnim telefonima, fotoaparatima..) kako bi povećali vidljivost ili ukazali na potrebe marginalizovanih grupa (LGBT populacija, osobe sa invaliditetom,mladi Romi, mladi iz ruralnih sredina, etničke manjine,izbegla I interno raseljena lica, ratni veterani…)

Program se bavio pitanjem ljudskih prava marginalizovanih grupa i na koji način možemo poboljšati vidljivost marginalizovanih grupa. Dvadesetak mladih ljudi je tokom ovog procesa rada steklo veštine za pravljenje video zapisa kao metode prenošenja poruke i performansa kao alatke za pokretanje vrlo važnih pitanja u društvu kao što je položaj marginalizovanih grupa u Srbiji.
Kao završni produkt sedmodnevnog rada, učesnici su izveli performans i prikazali filmove na temu ljudskih prava i diskriminacije marginalizovanih grupa u prostoru studentskog kulturnog centra Banovina u Nišu.

Trening je otvorila poverenica za zaštitu ravnopravnosti, doktorka Nevena Petrušić koja je odgovarala na mnogobrojna pitanja mladih učesnika.

Fotografije sa treninga možete pogledati ovde >>>

Projekat „Da se njihova poruka čuje “ se realizuje uz finansijsku podršku „The Balkan Trust for Democracy„