Home [njuz] Tolerancija – Svet na dlanu Toleriši – ne diskriminiši

Tolerancija – Svet na dlanu Toleriši – ne diskriminiši

147
0

student6Studentska organizacija AIESEC i ove godine sprovodi značajne društvene projekte na kojima učestvuju kako članovi AIESEC-a tako i volonteri iz celog sveta. Projekat ,,Tolerancija“ ima za cilj edukovanje mladih o problemima koji su sve više prisutni u našem društvu kao što su različiti oblici nasilja kod dece i adolescenata i biće održan u periodu od 8. marta do 16. aprila 2012. godine sa akcentom na “Dan pravih vrednosti” 25. marta.

Prvi deo projekta obuhvatiće radionice na kojima ćemo sa srednjoškolcima razgovarati o toleranciji, diskriminaciji, multikulturalnosti i predrasudama. Smanjenje nasilja, poboljšanje komunikacije među mladim ljudima i poštovanje različitosti su takođe neke od tema ovih radionica. Učesnici radionica će moći da na kreativan način saznaju nešto novo, iskažu svoje mišljenje i upoznaju nove ljude. Na osnovu ovih radionica izabraćemo 20 najboljih srednjoškolaca i nagraditi ih prilikom da odu na konferenciju o vršnjačkoj edukaciji. Izabrani srednjoškolci će držati radionice osnovcima i na taj način vršiti vršnjačku edukaciju.

U okviru drugog dela biće održan „Dan pravih vrednosti“ koji će se desiti na glavnom gradskom trgu. Biće obeležen u znaku multikultiralnosti, očekujemo veliki broj učesnika. Proglašenje učesnika seminara o vršnjačkoj edukaciji, puštanje balona u cilju simbolizovanja različitosti, kviz na kome će pobednici dobiti simbolične nagrade desiće se na istom. Nakon Dana Tolerancije nastupa konferencija o vršnjačkoj edukaciji na kojoj će odabrani srednjoškolci naučiti kako da prenesu znanje svojim vršnjacima.

Projekat Tolerancija-svet na dlanu AIESEC Niš organizuje peti put po redu, naš cilj ovim projektom jeste da mlade ljude upoznamo sa problemima kao što je tolerancija i kroz radionice aktivno razmenjujemo znanje i informacije o ovoj temi kako bismo pozitivno uticali na društvenu sredinu.

 

Pozivamo Vas da nam se pridružite i budete deo projekta Tolerancija – svet na dlanu.

 

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Kako bi postigao ovaj cilj, AIESEC podstiče liderstvo, pomaže otkrivanju novih talenata, pruža studentima mogućnost da odu na praksu u inostranstvu i učestvuju na projektima. Naša organizacija je prisutna u 110 zemalja i ima oko 60 000 članova.

 

 

Dijana Stojanović

PR manager projekta “Tolerancija”

AIESEC Srbija

Lokalna kancelarija Niš

Mob: +381 64 27 68 572

Kancelarija: +381/528 647

dijana.stojanovic@aiesec.net