Home [treninzi] Zavrtite globus i pronađete svoju praksu!

Zavrtite globus i pronađete svoju praksu!

63
0

djitra3U proteklih godinu dana, preko studentske organizacije AIESEC, u Srbiju je došlo preko 140 studenata, dok je 180 naših studenata dobilo mogućnost da posete različite zemlje, širom sveta.

Ova mogućnost nije bila rezervisana samo za pojedince sa najboljim prosekom, priliku da otputuju i posete različite predele i države, imali su studenti različitih fakulteta, godina studija i interesovanja.

U razgovoru sa njima saznali smo šta su sve naučili i šta ih je navelo da odu na praksu.

Nešto oko čege su se svi složili je da je praksa jedinstvena prilika da doživite nezaboravno iskustvo, da se razvijete na svim nivoima, pre svega profesionalnom, socijalnom i ličnom , kao i da steknete kontakte i prijatelje iz svih delova sveta. Kroz rad u timu, dobili su priliku da se osamostale i nauče da rade sa različitim ljudima, ali i da iste te ljude vode ka zajedničkom cilju.

Posebno im se dopala dinamika i rad u multikulturnom okruženju, koji su im pomogli u usavršavanju jezika i pružili šansu da učestvuju u radu i životu jedne potpuno drugačije kulture, kao i da kroz različite AIESEC projekte doprinesu njenom razvoju.

Naše studente je najviše privukla susedna Bugarska, prestonica Sacher torte, uživali su u divnim pastama, prolazili kroz neverovatne sukove u Maroku, upoznali se da predivnom kulturom Indije, Crvenim trgom, igrali uz Lambadu, osetili čari Kineskog zida.

Kroz veliki broj radionica, predavanja, individualnih i grupnih aktivnosti radili su na projektima vezanim za ekologiju, ekonomiju, rad sa decom, socijalnu inkluziju, kulturnu toleranciju, ljudska prava, preduzetništvo i jos mnogo različitih tema.

AIESEC je međunarodna platforma namenjena mladim ljudima koji teže da otkriju i razviju sopstvene potencijale kako bi imali pozitivan uticaj na društvo. Od 1948. godine AIESEC stvara mlade lidere u preko 107 zemalja sveta, radeći u partnerstvu sa kompanijama i univerzitetima. Poseduje inovativni proces razvoja koji je sastavljen od izuzetnog liderskog iskustva i globalnog programa razmene.

 

Ako želite da baš Vi budete deo ove priče, napravite prvi korak ka usavršavanju, ličnom razvoju i novom iskustvu, Vaša avantura kreće na ovoj adresi: www.ef.aiesec.org.rs.

 

Nakon apliciranja, ostaje Vam samo da

 

Zavrtite globus i pronađete svoju praksu!