Home [treninzi] Kako od ideje do akcije? Uvodni kurs Škole aktivizma, V generacija

Kako od ideje do akcije? Uvodni kurs Škole aktivizma, V generacija

81
0

student3Imaš ideju da nešto stvoriš, uradiš, promeniš – odakle početi sa realizacijom?  (ili je nemaš – kako se uopšte dolazi do kreativnih ideja?)
Treba ti podrška – kako najbolje predstaviti svoj projekat i motivisati druge da ti pomognu?

Nailaziš opet na prepreku – kako se nositi sa naizgled beskonačnim izazovima u hodu i pobediti strah, sumnju i neizvesnost?

FiRe Group, u saradnji sa klubom Kondor 88 i ArtCentrom, organizuje Uvodni kurs Škole aktivizma – jedno mesto na kojem možeš da naučiš ne samo sve osnovne veštine neophodne za realizaciju svojih ideja, već i kako da nakon završetka kursa nastaviš sa razvijanjem ovih veština!

Evo svih bitnih detalja:

– Kurs traje šest nedelja i održavaće se svakog utorka od 17–18:30h, u prostorijama kluba Kondor 88 (Gospodar Jevremova ulica 7). Uvodni čas je u utorak, 7. februara.

– Kurs vodi Relja Dereta, diplomirani japanolog sa višegodišnjim iskustvom u omladinskom aktivizmu. Njegov detaljan CV možeš preuzeti ovde (doc/pdf).

– Kurs je besplatan!

– Rok za slanje prijava je ponedeljak, 6. februar, u 13h.

– Broj mesta je ograničenOvo nije marketinški trik! :) Na martovski uvodni kurs se prijavilo preko 100 ljudi, te smo formirali tri umesto jedne grupe. Sada, zbog ostalih projekata koje sprovodimo, imamo kapaciteta za samo jednu grupu. Zato, prijave šaljite do naznačenog roka!

– S tim u vidu, molimo te da se prijaviš samo ako si siguran/na da ćeš moći redovno da pohađaš ceo kurs! Tolerantni smo prema neizvesnosti života koja će te možda naterati da propustiš jedan čas, ali nije u redu da se neko prijavi da bi malo bacio pogled kako sve ovo izgleda, i onda se više nikad ne pojavi – time je možda zauzeo mesto nekom drugom ko je jako želeo da  pohađa kurs!

(Za one koji žele da bace pogled kako sve ovo izgleda – evo kratkog filma koji, nadamo se, prenosi makar deo atmosfere sa časova. Dakle, način rada je vrlo interaktivan, sa izuzetno konkretnim i korisnim vežbama, a pored grupnog rada biće zakazan i termin za individualne konsultacije u vezi sa projektima. Iza nas je preko 200 učesnika iz 4 generacije Škole, i iskustvo rada sa njima, kao i njihove ideje, kritike i sugestije nas konstantno guraju i inspirišu da svaki naredni kurs načinimo još boljim!)

– S tim u vidu (2. deo :) ), u okviru prijave ćeš poslati NMP – Nestandardno Motivaciono Pismo – na temu „Zašto želim da učestvujem u Uvodnom kursu Škole aktivizma“ – Ono što NMP izdvaja od standardnih je to što mora da bude iskreno :) Veruj nam, videli smo brojna motivaciona pisma i sami smo sastavljali neka, i znamo većinu standardnih rečenica o tome koliko ćemo doprineti grupi, upoznati mnoge nove ljude i doživeti mnoga dragocena iskustva.

Šta ovo konkretno znači? Budite iskreni i opušteni prilikom pisanja NMP. Ako imaš jasnu motivaciju i/ili ideju, napiši koja je. Ako nisi siguran/na ili imaš neki strah, ali baš želiš da učestvuješ, to i napiši, i pokušaj da opišeš zašto je to tako. Znamo da će se verovatno u nekom trenutku provući i neke od onih standardnih rečenica, ali te rečenice treba da su tu u kontekstu tvoje iskrene priče, a ne zato što se takve rečenice očekuju.

Dakle, ponavljamo, naš glavni kriterijum za NMP je iskrenost! Napiši najmanje 6 rečenica, a najviše 2 strane u Wordu!

– Budući da je ovo uvodni kurs, nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u aktivizmu! Naravno, nemamo ništa protiv ako ga imaš – naše uvodne kurseve su prošli svi od srednjoškolaca koji prvi put organizuju neki projekat do koordinatora velikih organizacija sa višegodišnjom praksom u organizovanju koji su došli da sistematizuju svoja iskustva.

– Prijave slati na skolaaktivizma@gmail.com, u sledećem formatu:

Ime i prezime:
Datum i godina rođenja:
Zanimanje:
kontakt telefon:
kontakt email:

NMP zakačiti u attachment.

Ukoliko imaš bilo kakvo pitanje, slobodno nam piši na skolaaktivizma@gmail.com