Home [treninzi] „Mala dekorativna radionica“ – KREATIVAN DIZAJN 5

„Mala dekorativna radionica“ – KREATIVAN DIZAJN 5

53
0

book0Udruženja građana „KOD“ nastavlja sa svojim programima neformalnog obrazovanja namenjenih mladima u domenu kreativnog dizajna i primenjenih umetnosti u kojima spajamo etno tradiciju i savremeni dizajn i za zimski raspust priredili smo dva seta radionica koje traju po 4 dana u trajanju od po 3 sata, a bavićemo se izradom i dekorisanjem ukrasnih predmeta od polimerske gline i dekorisanjem ukrasnih i upotrebnih predmeta od drveta. Program je namenjen srednjoškolcima od 14 do 19 god. i besplatan je.

Osim praktičnog dela, radionice imaju i teoretski deo programa koji obuhvata osnove grafičkog dizajna i ilustracije, upoznavanje sa tehnikama bojenja na tradicionalan način sa pigmentima, i savremen način sa veštačim bojama, akrilima. Mladi će imati prilike da osmisle svoje motive kojima će dekorisati predmete kao što su: broševi, minđuše, šnale za kosu, privesci, češljevi, kutijice, štipaljke, ramovi za slike i manji delovi nameštaja.

Upis traje do 30.12.2011.

Prijavu sa podacima: ime, prezime, škola, razred, kontakt, poslati na e-mail: grupakod@gmail.com

Mesto održavanja MZ Terazije, Terazije 45, od 12 do 15 sati

Radionice:
Izrada i dekorisanje ukrasnih predmeta od polimerske gline:
4., 5., 6., 9., 10. januar 2012.

Dekorisanje predmeta od drveta:
11., 12., 13., 14. januar 2012.

Obuku vode dve mlade primenjene umetnice, po obrazovanju: grafički dizajner Meri Mišljen i apsolvent pedagogije Jelena Blanuša, koje su saradnice Udruženja građana KOD, a program se odvija se pod stručnim nadzorom dizajnera i mentora programa, magistra slikarstva, Gabriele Vasić.
Prethodne programe u oblasti kreativnog dizajna pogledajte na: http://kreativandizajn.wordpress.com/