Home [ volontiranje ] DOBROVOLJNO U BEOGRADU #4

DOBROVOLJNO U BEOGRADU #4

97
0

book2Slalom kroz EVS administraciju!
Pozivamo Vas na četvrto izdanje programa “Dobrovoljno u Beogradu”, na kome ćemo se suočiti sa strašnim iskušenjem svih volontera i njihovih organizacija – administracijom, od koje se mrznu volonterski prsti i sakuplja inje na backpack-ovima.
Nakon tri uspešne večeri posvećene volonterima u Beogradu, tik pred novogodišnje praznike, u sredu, 14. decembra, sa početkom u 19 časova, okupljamo EVS volontere, njihove prijatelje, sve one koji imaju iskustvo u volontiranju, ali i one mlade ljude koji takvo iskustvo nemaju, a želeli bi da ga steknu. Uz pomoć stručnih saradnika okupljenih oko centara i udruženja koji su registrovani članovi Evropskog volonterskog servisa, kao ostalih volontera koji žive i rade u Beogradu, pokušaćemo da nađemo prave odgovore i rešenja za sve probleme koje muče volontere u Beogradu, a tiču se administracije. Diskusija i interaktivna radionica na temu Evropskog volonterskog servisa biće vođena kroz prezentacije i razgovor sa  predstavnicima ili volonterima iz Medijskog edukativnog centra, Centra E8, Centra za studije socijalne demokratije, OSMEH-a, Vege i Kulturnog centra REX.

 

Ovom prilikom biće predstavljen EVS program kroz seriju umetničkih i informativnih prezentacija. Mladi volonteri će najpre pokušati da daju odgovore na pitanja šta je EVS, kako i gde se prijaviti, ali će dati i par saveta o razlozima za upuštanje u EVS, kao i o programima koji mogu koristiti budućim volonterima.

PROGRAM:
1. Film o Mladima (produkcija: Youth In Action)
2. Slalom kroz administraciju i predstavljanje učesnika: Anna Bardyova
3. Šta je EVS? (prezentacija u programu Prezi)
4. Predstavljanje stripa o EVS-u: Darjan Jurinčič, bivši volonter OSMEH-a
5. EVS: kako se prijaviti: Miguel Graça, volonter Centra E8
6. EVS: ko se može prijaviti: Magda Wyszynska, volonterka Medijskog edukativnog centra
7. EVS: zašto se prijaviti: Darjan Jurinčič, bivši volonter OSMEH-a
6. Naš EVS – svoje radove i iskustva predstaviće volonteri Pol Guàrdia, Magda Wyszynska, Tessy Troes, Sarah-Jane Baur, Paulina Matuszewska, Filip Steiner, Orhan Şahan (MEC), Claude Biver, Miguel Graça, Jay Furnivall, Joanna Mueller (Centar E8), Luke John Davies (Centar za studije socijalne demokratije), Aleksandra Szmurlik, Dur Choux Aglaee, Darjan Jurinčič (OSMEH), Alessandro Onnis (Vega) i Anna Bardyova (Kulturni centar Rex)
7. Projekcija filma: volonteri Medijskog edukativnog centra
8. Diskusija: Srđan Mitrović (grupa Hajde da…), Slobodan Kasalović (OSMEH), bivši EVS volonteri, moderatorka: Anna Bardyova
9. Razgovor sa publikom
Link: http://www.rex.b92.net/sr/ovogmeseca/tribineDebate/story/4064/DOBROVOLJNO+U+BEOGRADU+4.html

DOBRODOŠLI!

———————————————

Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.
Linkovi:
European Network of Independent Cultural Centres (TEH) www.teh.net/
SALTO – YOUTH Resource Centres www.salto-youth.net/
Youth In Action Programme ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc82_en.htm
Youth In Action – Programme Guide
ec.europa.eu/youth/youth-in-action-programme/doc443_en.htm
The European Year of Volunteering 2011 www.eyv2011.eu/PublicImageVoting.asp