Home [akcija] Konačno reciklaža u Novom Sadu!

Konačno reciklaža u Novom Sadu!

48
0

sample_3U evropskoj godini volontiranja, za međunarodni dan volontera 5. decembar, u svom zelenom duhu, Pokret gorana Novog Sada je pokrenuo akciju “Nedelja reciklaže”. Od 5. do 10. decembra, građani mogu da donesu otpad (papir, PET ambalažu, limenke i baterije) u kancelarije Pokreta gorana Novog Sada, na Pozorišnom trgu 2, koji će potom biti prosleđen na reciklažu. Na ovu ideju su došli mladi volonteri Kentaur-a – Goranskog centra za nauku i volonterizam i sprovode je u okviru projekta APROSLOV – Agencije za pronalaženje slobodnog vremena, koji podržava Gradska uprava za sport i omladinu u okviru realizacije Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada.

Građani otpad mogu da donose radnim danom između 11 i 16 časova i u subotu između 11 i 13 časova, kada će naši vredni volonteri biti u kancelariji i sa građanima razgovarati o reciklaži i preuzimati otpad od njih. 🙂

U početku je planirano da nagrade za najvredine sakupljače budu vrlo simbolične, ali se organizatorima javila menadžerka Sanus Welness centra i predložila da upravo oni nagrade građane koji budu najposvećeniji društveno korisnom radu, tako što će im dati priliku da oni rade na sebi.

Ukoliko se građani u većem broju odazovu ovoj akciji, Pokret gorana obećava da će je nastaviti i da će uključiti veći broj organizacija, privrednika i realizovati veći broj punktova po gradu, kako bi građanima olakšao donošenje otpada na reciklažu.

Osim ovoga, Kentaur realizuje i aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena mladih: kreativne radionice, predavanja, prezentacije, večeri društvenih igara I gledanja edukativnih i zabavnih filmova. Sve aktivnosti možete pratiti na Fejsbuk stranici www.facebook.com/KentaurNS