Home [ volontiranje ] konkurs za volontere na Green Screen Fest-u

konkurs za volontere na Green Screen Fest-u

81
0

vesti7Međunarodni festival ekološkog filma “Green Screen Fest”, 14-16.novembar 2011 “Sava Centar” 
KONKURS ZA VOLONTERE NA “GREEN SCREEN FEST”-U     Centar za unapređenje životne sredine, organizator Međunarodnog festivala ekološkog filma “Green Screen Fest” koji se ove godine po drugi put održava u “Sava Centru” od 14. do 16.novembra je raspisao konkurs za prikupljanje prijava zainteresovanih aktivnih pojedinaca i pojedinki koji žele da se angažuju na polju zaštite životne sredine i žele da steknu iskustva u organizaciji događaja i manifestacija i radu sa udruženjima građana za volontiranje na Festivalu.  Svi koji žele da se prijave na volontiranje i imaju između 18 i 27 godina, mogu to učiniti slanjem svoje biografije i motivacionog pisma na office@greenscreenfest.org . Poželjno je da zainteresovani imaju iskustvo na polju zaštite životne sredine i ekologije, u radu sa udruženjima građana i organizaciji događaja/manifestacija, kao i da budu spremni i dostupni za rad u periodu 7.11 – 18.11 za potrebe “Green Screen Fest”-a.    

Kandidati koji uđu u uži izbor će biti direktno kontaktirani. Izabrani volonteri će dobiti priliku da rade na realizaciji samog “Green Screen Fest”-a, budu u direktnom kontaktu sa publikom i gostima Festivala, kao i da se angažuju na pripremi događaja koji najavljuju Manifestaciju. Rad sa osobama sa višegodišnjim iskustvom u oeganizacijama civilnog društva i praćenje svih sadržaja na “Green Screen Fest”-u, upoznavanje novih ljudi i “otvaranje” novih perspektiva u pogledu saradnje na projektima i aktivnostima Centra za unapređenje životne sredine takođe predstavljaju šanse za izabrane volontere.    

Drugi po redu Međunarodni festival ekološkog filma “Green Screen Fest” će se ove godine održati od 14 do 16. novembra 2011. u beogradskom “Sava Centru”. Glavna tema Festivala je “Šuma u šumski ekosistemi”, u skladu sa UN godinom šuma (manifestacija je uvrštena na zvanični UN kalendar događaja), pa će i ove godine građani Beograda i Srbije imati priliku da prate dokumentarno igrane filmove koji su nagrađivani na različitim svetskim festivalima, ali i da uzmu učešća u edukativnim radionicama posvećenim zaštiti životne sredine i podsticanju građanskog aktivizma na ovom polju. Eko inovacije, uspešni primeri socijalnog preduzetništva i proizvodnje koja je u skladu sa standardima zaštite životne sredine će takođe dočekati svakoga ko odluči da poseti „Green Screen Fest“ u „Sava Centru“.    

Sve informacije o programu Festivala su dostupne na zvaničnoj stranici  www.greenscreenfest.org .