Home [ knjige/tribine ] Poziv na diskusiju Šta treba znati o Zakonu o mladima?

Poziv na diskusiju Šta treba znati o Zakonu o mladima?

58
0

muzika2Građanske inicijative i Ministarstvo omladine i sporta Vas pozivaju na diskusiju o Zakona o mladima koja će se održati u sredu 19. oktobra od 12-14 časova u Studentskom kulturnom centru, ulaz iz Resavske, foaje na prvom spratu, u Beogradu. Diskusija je završni događaj kampanje „Mladi su zakon” u okviru koje je tokom avgusta i septembra u 25 okruga Srbije realizovano preko 150 omladinskih volonterskih akcija.

Šta nam novo donosi Zakon o mladima? Zašto je potrebna evidencija omladinskih organizacija? Koja je uloga Saveta za mlade? Iskoristite priliku da predočite potrebe mladih ministarki omladine i sporta i da ukažete na probleme koje u budućnosti treba rešiti.

Ovim zakonom stvara se osnova za unapređivanje društvenog položaja oko 1,5 miliona mladih koliko ih ima u Srbiji kao i dugoročno ostvarivanje njihovih potreba i interesa. On detaljno uređuje osnivanje i evidenciju omladinskih udruženja, njihovih krovnih saveza i načina finansiranja svih projekata koji se bave mladima. Zakon predviđa i osnivanje Saveta za mlade kao savetodavnog tela tela koje obrazuje Vlada Republike Srbije.

Promociju Zakona o mladima će otvoriti Snežana Samardžić-Marković, ministarka omladine i sporta i Miljenko Dereta, izvršni direktor Građanskih inicijativa. Značaj usvajanja Zakona o mladima i novine koje on donosi predstaviće Snežana Klašnja, pomoćnica ministarke omladine i sporta i Ivana Kovačević, državni sekretar Ministrstva omladine i sporta

 

Molim Vas da nas o Vašem učešću na promociji Zakona o mladima potvrdite najkasnije do ponedeljka, 17. oktobra 2011. godine na E-mail bojanaj@gradjanske.org ili na 011-2633 465.