Home [ volontiranje ] Stažiranje u kancelariji narodnog poslanika

Stažiranje u kancelariji narodnog poslanika

70
0

book8Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative i Kancelarija narodnog poslanika Konstantina Samofalova raspisuju Konkurs za učešće na projektu „Stažiranje u kancelariji narodnog poslanika“

Pozivamo studente završnih godina fakulteta da se prijave na konkurs za učešće na projektu „Stažiranje u kancelariji narodnog poslanika“. Četvoro kandidata sa najistaknutijom biografijom i pokazanim znanjem na intervjuu imaće priliku da stažira u „Kancelarijama za komunikaciju narodnih poslanika sa građanima“ na Vračaru i Savskom Vencu u trajanju od šest meseci. Prilikom stažiranja studenti će steći veoma dragoceno iskustvo rada na asistenciji poslovima Narodnih poslanika, pripremnog i kancelarijskog rada, izrade izveštaja i analiza, rada na rešavanju problema građana, funkcionisanja Narodne skupštine Republike Srbije kao najvišeg predstavničkog organa, odnosa sa medijima i javnošu i drugim oblastima. Ova iskustva doprineće povećanju praktičnih i analitičkih sposobnosti, veština komunikacije, poznavanja funkcionisanja političkog sistema, organizacionih sposobnosti, kao i drugih sposobnosti , znanja i veština, koje studenti nemaju prilike putem prakse da steknu kroz nastavu na fakultetu. Takođe, studenti će dobiti priliku za usavršavanje na brojnim seminarima i tribina na kojima će biti poslati u svojstvu predstavnika Kancelarije.

Stažisti će sarađivati sa Narodnom poslanicom Natašom Vučković i Narodnim poslanicima Konstantinom Samofalovim i Nenadom Konstatinović, kao i predstavnicima Centra za društveni dijalog i regionalne inicijative. Uz njihovu asistenciju i upućivanje na izvore i oblasti, studenti će izrađivati nedeljne izveštaje, pratiti rad Konresa SAD, Evropskog Parlamenta, Bundestaga i ostalih relevantnih zakonodavnih institucija u svetu. Takođe, studenti će biti obavezna da minimalno tri puta nedeljno učestvuju u radu kancelarije u trajanju od po dva sata. Angažovanje stažista počeće 01. novembra 2011. i završiće se 01. Maja 2012.

Uslovi prijavljivanja na konkurs:

Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina fakulteta. Prednost će imati studenti sa stečenim stanjem iz oblasti političkog sistema Srbije, parlamentarizma i bezbednosti. Takođe, konkurs je otvoren za aktiviste nevladinih organizacija koje se bave navedenim temama.

Prijavljivanje se vrši slanjem motivacionog pisma i biografije na mejl office@cddri.org.

Konkurs će biti otvoren od 15.09.2011. do 30.09.2011. U razmatranje će se uzeti samo prijave koje ispunjavaju formalne zahteve i koje stignu do isteka predviđenog roka. Dodatne informacije možete potražiti slanjem mail-a na snedeljkovic@cddri.org .