Home [akcija] NIKAD JAČA konferencija „Budi muško – menjaj pravila“

NIKAD JAČA konferencija „Budi muško – menjaj pravila“

63
0
student1Centar E8, CARE International NWB, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i Smart kolektiv pozivaju sve zainteresovane na NIKAD JAČU konferenciju „Budi muško – menjaj pravila” koja će se održati 27. septembra 2011. godine sa početkom u 12 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda.

NIKAD JAČA konferencija se organizuje u okviru projekta „Mladići kao saveznici u sprečavanju nasilja i sukoba na zapadnom Balkanu ” koji u Srbiji sprovodi Centar E8 u partnerstvu sa CARE International NWB, a uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Glavni cilj projekta je rad sa mladićima, srednjoškolcima, na formiranju stavova i ponašanja koji podržavaju rodno ravnopravne društvene norme, zdrave životne stilove i protive se nasilnom ponašanju prema zajednici, ženama i svojim vršnjacima. Projekat se sastoji iz dve celine: edukativni deo i kampanja. U okviru edukativnog dela se sprovode interaktivne radionice sa mladićima na teme rodne ravnopravnosti, zdravih stilova života i prevencije nasilja. Kampanja “Budi muško” ima za cilj preispitivanje stereotipa muškosti i promociju muškarca koji poštuje različitosti i protivi se nasilju. Projekat se uspešno sprovodi u Srbiji od 2009. godine, a od ove jeseni će u projekat biti uključeno 20 gradova/opština širom Srbije.

NIKAD JAČA konferencija „Budi muško – menjaj pravila” će okupiti oko 200 učesnika/ca, među kojima će biti oko 100 mladih, članova Budi muško kluba, kao i koordinatori/ke Kancelarija za mlade iz 30 gradova/opština i drugi profesionalci u oblasti omladinskog rada, zatim predstavnici/e relevantnih institucija državne i lokalne uprave, javne ličnosti i zainteresovani/e građani i građanke. Na konferenciji će se prisutnima obratiti i mladići, članovi Budi muško kluba, kao i predstavnici/e relevantnih institucija čiju potvrdu učešća očekujemo.

{youtube}OKK0WpxYlIM{/youtube}