Home [konkursi] Konkurs za idejna rešenja za urbane zelene oaze

Konkurs za idejna rešenja za urbane zelene oaze

45
0

mladi11Nevladina organizacija “Ecoist” raspisala je studentski konkurs za najbolja idejna rešenja unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti i zelenih krovova, koja će biti predstavljena u okviru Međunarodne konferencije zelene gradnje u novembru u Beogradu.

Na konkurs se mogu prijaviti studenti svih fakulteta i univerziteta u Srbiji i to kao individualni autori ili kao timovi koji će svoja znanja i veštine udružiti u razvoju kreativnih ekoloških ideja.

Autori najboljih radova će, pored prilike da svoje ideje predstave međunarodnim i domaćim stručnjacima u oblasti zelene gradnje, dobiti i vredne novčane nagrade.

Organizatori konkursa poručuju da će nastojati da, u saradnji sa autorima i predstavnicima privrednog sektora, omoguće realizaciju najboljih rešenja tokom 2012. godine.

Zainteresovani studenti treba do 20. oktobra 2011. godine da dostave radove u obliku makete, crteža, 3D animacije, a formular za prijavu mogu da nađu na web portalu www.event.ecoist.rs.

Iz “Ecoist-a” poručuju da će u saradnji sa Ustanovom kulture Parobrod i opštinom Stari grad organizovati tri edukativne radionice na kojima će studentima približiti šta zahteva tema konkursa.