Home [ knjige/tribine ] DOBROVOLJNO U BEOGRADU

DOBROVOLJNO U BEOGRADU

63
0

film2Kulturni centar Rex
19. 09. 2011 |  21:00 h
EVS saveti i trikovi, projekti u nastajanju i rezultati u najavi

Tragom programa koji su osmislili bivši EVS volonteri REXa, Martina Prokopova (Slovačka, Stanica) i Aleksander Stamatovski (Slovenija, Pekarna), polazi volonterka iz Slovačke, Anna Bardyova (Stanica), i jednom mesečno vam približava najrazličitija volonterska iskustva, iskušenja sa kojima se hvataju u koštac volonteri i volonterke u Beogradu, kao i njihova razmišljanja i percepciju života u našem gradu. Veče je posvećeno EVS volonterima, njihovim prijateljima, svima koji imaju iskustvo u volontiranju, ali i onim mladim ljudima koji takvo iskustvo nemaju, a želeli bi ga steknu.

Prve večeri u nizu druženja koja će biti organizovana tokom godine, imaćete priliku da pogledate filmove volontera Međunarodnog edukativnog centra iz Beograda. Autori filmova, Angela Naranjo (Španija), Vincent Grethen (Francuska) i Marie-Noelle Battaglia (Francuska), će nakon projekcija razgovarati o svojim filmskim i volonterskim iskustvima. Program uređuje i moderira Anna Bardyova.

O filmu:

Obojiti beli grad
UJDI, AIR, INK or TKV… Da li ih poznajete?
Verovatno ste videli ova imena, negde na zidovima u vašom gradu… Oni koji boje ulice transformišu sive zidove svojim živopisnim crtežima. Ovaj kratki dokumentarni film o street art-u i izradi stensila predstavlja jedan od načina na koji možemo otkriti grad i ljude koji ga čine, ali i formula za razumevanje mladih ljudi u Srbiji, njihovog mesta u društvu, kao i njihove želje da budu deo tog društva.

 

Volonteri i volonterke u Beogradu, kakvi god da su vam razlozi za upuštanje u volontersku avanturu (pronalaženje smisla u životu, menjanje sveta na bolje, razvijanje novih veština i znanja, nova prijateljstva, beg od kuće i/ili dopuna CV-ja), podelite ih sa nama. Ovo veče u REXu iskoristite da nam kažete zašto ste izabrali Beograd za svoj privremeni boravak, da li ste promenili mišljenje, da li postoji razlika u vašim očekivanjima i okolnostima u kojima ste se našli, kako doživljavate grad i sugrađane, kakvi su izazovi, radosti i frustracije volontiranja u Beogradu.
I svi vi, potencijalni volonteri i volonterke, koji želite da putujete po Evropi, da steknete radno iskustvo u oblastima koje vas interesuju, da upoznate nove ljude i proširite svoju socijalnu mrežu, dođite na druženje! Saznaćete iz prve ruke nešto više o Evropskom Volonterskom Servisu (EVS) i o programu Mladi u akciji i upoznati EVS volontere iz cele Evrope koji trenutno rade i borave u Beogradu.

Vidimo se u Rexu!

—————————————

Mladi u akciji je program Evropske komisije, koji podržava mobilnost i neformalno obrazovanje mladih od 13 do 30 godina iz cele Evrope, povezujući ih sa njihovim vršnjacima iz celog sveta, bez obzira na njihovo obrazovanje, kulturu i društveno poreklo. Program podstiče aktivno učešće mladih, promoviše vrednosti solidarnosti i tolerancije, jača uzajamno razumevanje i razvoj kvalitetnih sistema podrške za omladinske aktiviste/kinje i organizacije, i ohrabruje saradnju u oblasti rada sa mladima na nivou Evrope.

Linkovi:

European Network of Independent Cultural Centres (TEH), SALTO – YOUTH Resource Centres, Youth In Action Programme, Youth In Action – Programme Guide, The European Year of Volunteering