Home [ volontiranje ] AIESEC prakse

AIESEC prakse

112
0

mladi7Želiš da unaprediš svoje poslovne veštine u toku studija? Da upoznaš mlade iz celog sveta koji dele tvoje ideje? Da radiš i živiš u novoj sredini? Za mnoge sticanje praktičnog znanja za vreme studiranja deluje nedostižno. Ipak, svake godine oko 700 mladih iz Srbije, sa kolegama studentima iz inostranstva aktivno radi na svom usavršavanju pored fakulteta. 

Kancelarija AIESECa na Ekonomskom fakultetu u Beogradu u letnjem periodu ove godine organizuje 4 projekta na kojima će raditi studenti iz Srbije i iz inostranstva. Takođe, mnogi naši studenti su, ili će tek otići na praksu u neku od 110 zemalja u kojima postoje AIESEC kancelarije.

AIESEC sa svojom međunarodnom platformom za razvijanje liderstva, već 58 godina u Srbiji omogućava studentima, svih univerziteta, bez obzira na prosek, da organizovanjem projekata, učestvovanjem na konferencijama u zemlji i svetu, kao i odlaskom na praksu u inostranstvu postanu agenti pozitivne promene u društvu.

Samo ovog leta oko 50 studenata iz mnogih zemalja širom sveta su došli Srbiju na razvojne prakse koje organizje AIESEC Srbija. Rad na projektima u kojima učestvuju, za mnoge studente predstavlja jedinstvenu priliku da žive i usavršavaju se u izazovnoj, novoj sredini. Jedan od njih je i Pedro Trevelato Amansio, student ekonomije iz Brazila. On je došao u Beograd kako bi radio na projektu AIESEC kancelarije na Ekonomskom fakultetu, „Ekonomska pismenost mladih“, koji se bavi edukacijom srednjoškolaca na temu ekonomije.

“Ovo mi je prvo putovanje van Brazila i jako mi je drago što sam došao baš u Srbiju. Ovde sam stekao mnoge prijatelje, upoznao novu kulturu i što je najvažnije, stekao praktična znanja u radu u srpskim preduzećima.” – rekao je Pedro.

Trenutno na projektima AIESEC-a rade studenti iz Brazila, Grčke, Hrvatske, Češke, Ukrajine, Mađarske, Rusije, Tunisa kao i mnogih drugih zemalja.

U Srbiji, AIESEC je prisutan u šest univerzitetskih centara sa devet kancelarija (Ekonomski fakulteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i Subotici, Fakultet organizacionih nauka u Beogradu, ALFA Univerzitet u Beogradu, Beogradska Bankarska Akademija i Poslovni fakultet u Valjevu).

Više iformacija kao i aplikacije možete naći na sajtu www.ef.aiesec.org.rs

Ili na www.facebook.com/AIESECserbia