Home [treninzi] Poziv za učešće na treningu: „Go against the Flow“

Poziv za učešće na treningu: „Go against the Flow“

44
0

mladi16Organizacija „Svi različiti svi ravnopravni“ (SRSR) Te poziva da se prijaviš za učešće na treningu pod nazivom „Go against the Flow“. Trening se održava u sklopu programa „Mladi na akciji“ u partnerstvu sa organizacijama Klub litijskih in šmarskih študentov (Slovenija), Prijateljice i Fondacijom tuzlanske zajednice (Bosna i Hercegovina) i Mrežom mladih Hrvatske (Hrvatska). Trening će se održati od 21.-28. avgusta 2011. godine u Zadru (Hrvatska).

Troškove smeštaja i hrane snosi Mreža mladih Hrvatske, a učesnici/e finansiraju 30% putnih troškova (ostalih 70% finansira Mreža mladih Hrvatske) i dolazak na pripremni sastanak. Smeštaj će biti organizovan u Omladinskom hostelu Zadar (www.hfhs.hr). Učesnici/e su obavezni prisustvovati tokom čitavog trajanja treninga. Potrebno je poznavanje i aktivno korišćenje engleskog jezika.

Trening će okupiti 20 mladih osoba iz 4 države jugoistočne Evrope: Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine. Teme o kojima će se diskutovati u sklopu treninga su sledeće: evropsko građanstvo; mladi danas & informalno učenje; volontiranje; motivacija; zagovaranje te projekti u mojoj zajednici. Svaka će se tema obrađivati putem metoda neformalnog obrazovanja, te će tako učesnici/e biti aktivni/e u čitavom procesu. Učesnicima/ama će se pružiti prilika da razmene svoja iskustva i tako nauče više o dobrim pojedinačnim iskustvima ali i praksama organizacija iz kojih dolaze. Takođe, imaćeš priliku da stekneš veštine rada sa mladim ljudima te načine, oblike i potrebne veštine za aktivno učešće u društvu. Trening je namenjen za mlade ljude koji su tek početnici u aktivizmu, pa je zato krajnji cilj sticanje osnovnih znanja i veština o ovim temama, ali i motivisanje mladih za dalji rad u ovom području.

Svaka partnerska organizacija će poslati po 5 učesnika/ca koji odgovaraju sledećem profilu: mlade osobe između 18 – 29 godina koje su članovi/ce organizacija mladih, aktivisti, volonteri ili na bilo koji način aktivno uključeni u svojim lokalnim zajednicama.

SRSR poziva 5 mladih osoba iz Srbije da se prijave putem priloženog obrasca.

Ispuni prijavni obrazac, pošalji ga na prijava@youthserbia.org do 7. avgusta i kreni zajedno s nama protiv struje („against the Flow“) .

Informaciju o učešću ćemo Ti poslati najkasnije do 12. avgusta.

Info/pripremni sastanak planiramo da organizujemo 18.8. u Beogradu.

Program treninga