Home [ savetovalište za mlade ] Videla njegove lajkove na njenim pesmama

Videla njegove lajkove na njenim pesmama

56
0

pitanje:
Sa svojim deckom sam u vezi 2 ipo meseca. Ja imam 17,a on 19 godina. Vidjali smo se svaki dan i po ceo dan bili zajedno,tako mozda prvih mesec dana. Onda sam iznenada na njegovom facebook profilu nasla poruke od njegove bivse devojke(koja inace ima 13 godina),i to poruke od prve nedelje naseg zabavljanja, Bile su tipa – zauvek tvoj(on njoj to slao..) volim te zauvek itd.

Bila sam sokirana,i onda kad sam mu to rekla,rekao je da je to bilo na pocetku,da to vise ne radi i obecao da ce zavrsiti skroz sa njom. Posle par dana sam raskinula s njim jer sam videla da se i dalje cuju preko facebook-a. On je insistirao da se pomirimo,da ce sve ispraviti,da ce skroz zavrsiti sa njom. Poverovala sam i pomirili smo se. Kad nam je bilo 2 meseca, rekao je da ide da se vidi sa njom da zavrsi. To je bilo oko 7 sati,posle smo se ja i on videli oko 9 i sve je bilo ok,pitala sam ga sta su pricali ,a on mi je odgovorio,kao sta imam da pricam sa njom,ona je dete?! Samo dan posle toga sam videla njegove lajkove na njenim pesmama,koje su bile tipa – Samo me zagrli i ne daj mi da odem. Naravno da sam se iznervirala i zvala ga istog trenutka. Videli smo se i on je rekao kako od komarca pravim magarca,kako preuvelicavam,kako me voli sve vise i da je zavrsio s njom. Previse smo se vezali za prekratko vreme. Ja sam sa njim radila neke stvari koje nisam ni sa kim. I volim ga previse. Bas juce mi je rekao da i dalje voli tu bivsu,ali da voli i mene i da ne zna sta da radi,da je unisten i da nije zavrsio sa njom,jer nije mogao..Znaci voleo je i nju ova nasa 2 meseca veze. Nemam reci i ne znam sta da radim,Boli me to,ali da raskinem bolelo bi me vise. Onda sam mu rekla da ode i bude s njom,na sta je on rekao,bio bih s njom sada da zelim,ili da mogu,ne znam tacno. Stvarno ne znam sta da radim u ovakvoj situaciji,pomozite mi! :(((((((

odgovor:

Poštovana Marija, iz tvog pisma sam razumeo da tvoj dečko možda ima dve devojke tj. osim što je u vezi sa tobom, možda održava paralelnu vezu i sa drugom devojkom sa kojom je u vezi od ranije. On za sada ne želi da raskine ni sa njom ni sa tobom, tj. želi da bude sa vas obe. Ti si se emocionalno vezala za njega i kako kažeš voliš ga, i ne miriš se sa činjenicom da ga deliš sa još jednom ženskom osobom. Tražiš od njega da raskine sa njom, patiš, pokazuješ mu svoju ljutnju u povodom toga, pri čemu on i dalje ostaje u vezi sa vas obe. Rekla si da te postojeća situacija boli, kao i da bi te raskid sa njime boleo još više. Sve to ukazuje da je problem takav da ne postoji lako rešenje, tj. da će svaka tvoja odluka tebi doneti izvesnu količinu bola i patnje. Neko moje razmišljanje u ovom trenutku ide u pravcu pretpostavke, da bi te raskid jako boleo jedno vreme, ali da bi onda došlo do olakšanja i oslobođenja. A da ostajanje u vezi sa dečkom koji ne želi da raskine sa drugom devojkom, neminovno donosi dalje nagomilavanje bola i patnje, sa možda nekim dodatnim lošim posledicama po tvoje psihičko stanje, koje se sada ne mogu predvideti. Ovo je ovako u slučaju da se on osim što se viđa sa tobom, viđa i sa njom.

Ako se on sa njom ne viđa, nego se viđa samo sa tobom, tj. ako je samo sa tobom u vezi, a prema njoj prosto gaji neka osećanja koja su opstala iz vremena kada je on bio sa njom u vezi, onda je to, ipak, lakša situacija. U tom slučaju, moja razmišljanja idu u pravcu da bi ostajanje u vezi sa njime moglo da dovede do daljeg jačanja vaše veze, do produbljivanja vašeg odnosa, bliskosti i ljubavi, te da njegova osećanja prema bivšoj devojci prirodno počnu da blede i ustupaju mesto ljubavi prema tebi.

U svakom slučaju, situacija u kojoj si sa svojim dečkom, svojim osećanjima, njegovim osećanjima i prema tebi i prema toj drugoj devojci, čini mi se da je dosta nestabilna i neizvesna po pitanju mogućih ishoda. Za tebe lično je možda najbitnije da si stalno svesna svojih osećanja kao i svojih granica tolerancije bola i patnje, kako bi mogla patnju blagovremeno da prekineš i time izbegneš moguće ulaženje u dublje probleme. Veliki pozdrav, Jovan Ratković.