Home [treninzi] Međunarodni filmski kamp – poziv za mlade

Međunarodni filmski kamp – poziv za mlade

71
0

film5Medijski edukaticni centar organizuje i ove godine DESETI jubilarni put Međunarodni filmski kamp. Mladi iz desetak zemalja dolaze u Srbiju da od 24-tog do 31-vog jula rade zajednički na medijskoj edukaciji i medijskom opismenjavanju.

Glavna tema su Vlasi i njihovi običaji ali će biti i animacije, 3D fotografije, slikanja, radio emisija, planinarenja, sporta i obilazaka zanimljivosti u kraju ispod planine Rtanj, oko Zaječara, Gamzigrada (Felix Romuliana), Lazareva pećina, manastir Ravanica…

Takođe, radiće i škola filmskog jezika ali i škole engleskog pomoću filmova, francuskog (specijalni gosti su naši prijatelji Francuzi iz Tuluza čiji tim ima 14 učesnika. Službeni jezik je engleski, a imamo prevodioce za nemački, francuski i španski.

Više o Filmskom kampu naći ćete na stranicama našeg sajta na www.mediaeducationcentre.eu

Svi između 13 i 22 godine su dobrodošli

Naravno, imamo i posebne aktivnosti za edukatore, one koji žele da se bave medijskim opismenjavanjem i edukacijom u svom gradu ili školi. Za njih nema starosnih ograničenja a spremili smo im poseban program iz ciklusa “Film je jezik” i animaciju u boksu Erlinga Eriksona. Posebno smo zainteresovani …

… za mlade ucesnike-pripadnike nacionalnih manjina i etničkih grupa sa teritorije Srbije. Molim vas da pokušate da pronađete učesnike za naš Međunarodnu Filmski Kamp i da im finansijski pomognete da se uključe u procese interaktivne interkulturalne saradnje.