Home [ savetovalište za mlade ] Moj momak je mozda gay

Moj momak je mozda gay

398
0

pitanje:

Po tom pitanju sam resila neke stvari sama sa sobom, i spremna sam da saznam istinu ma kakva god da je… Nakon sto sam ga kontaktirala sa laznog profila na tom gay sajtu, spontano sam zapocela sa njim temu upoznavanja sa interneta. Pitala sam ga da li je imao iskustva sa tim i kakvi su utisci. Medjutim, posto smo mi po 2,3 dana zajedno, nekad i vise, nije u mogucnosti odmah da odgovori. Iskreno, ne znam kakav ce njegov odgovor biti, ne mogu ni da predpostavim. Ali, posto je dosta laznih informacija napisao u profilu (recimo, napisao je da je visi nego sto jeste, i da je laksi nego sto jeste), plasim se da i taj odgovor koji budem dobila ne bude lazan. On moze bilo sta da napise nekom kog ne zna, pogotovo sto je vecina muskaraca sklona hvalisanju (cast izuzecima). Ne znam ni jedan drugi nacin na koji bih to mogla da proverim, da budem sto posto sigurna. Razmisljala sam da zapocnem tu temu sa njim, ali posto je on i suvise osetljiva osoba po prirodi, cinjenica da neko zna njegovu tajnu bi ga dotukla. Pogotovo ako sam ja u pitanju. Prvo ne bi priznao, zatim bi poceo da se svadja kako tako nesto i mogu da pomislim, a onda kad bih mu pokazala dokaze i sve sto sam saznala, mislim da bi jednostavno pobegao. Ja sam jednom zapocela temu sa njim sto se tice tih sajtova za upoznavanje, i naravno prvo nije priznao, a onda kada sam mu rekla da sam videla u history sve, rekao mi je da se uclanio iz dosade, i da nece vise… Nisam mu rekla da sam videla i gay sajtove. Nisam bila spremna. Naravno od tad brise redovno history. Samo par puta se desilo da nije obrisao, ali tad nisam mogla nista da mu kazem jer je sve bilo vezano za gay sajtove…

odgovor:

Poštovana Snežana meni se čini da ti imaš dovoljno „podataka“ o odnosu tvog dečka prema tebi, ali nemaš dovoljno siguran lični stav u vezi sa time, u vezi sa tvojim dečkom i vašim odnosom. Pošto nemaš dovoljno siguran lični stav, ti se ponašaš kao sudija u sudskom postupku, tragaš za očiglednim i 100% pouzdanim „dokazima“, za svedočanstvima, priznanjima, očiglednim materijalima i dr. Imam utisak da nedovoljno uzimaš u obzir svoju intuiciju, empatiju, svoja lična zapažanja u vezi sa njime i vašim odnosom, svoj ’osećaj’ njega i njegovih ponašanja, njegovog odnosa prema tebi kao i svoja osećanja prema njemu s obzirom na sve što znaš i naslućuješ. Ako insistiraš isključivo na prikupljanju „tvrdih dokaza“ kao uslovu za formiranje svog ličnog stava o vašem odnosu, postoji realna mogućnost da do takve vrste „dokaznog materijala“ dugo ili nikad ne dođeš.

 

Kažeš da je on osetljiva osoba, pa jeste osetljiva, i to ego-osetljiva, znači osetljiva kada su u pitanju njegovi hirovi pri čemu je izgleda malo osetljiv kada su u pitanju osećanja njegove partnerke (tj. tebe)? Kako si ti sa time? Imaš li neki stav po tom pitanju? (pod uslovom, naravno da se slažeš sa ovim mojim zapažanjem). Isto tako, on (po tvom kazivanju) ispada vrlo lažljiva i manipulativna osoba, i to ne u odnosu na bilo koga nego u odnosu baš na tebe. Imaš li i po ovom pitanju neki svoj intimni doživljaj? Stav?

 

Kažeš da si rešila neke stvari sama sa sobom i da si sada spremna da saznaš istinu ma kakva god da je. Uzmimo da si dala sebi iskrene odgovore na onih nekoliko pitanja koja sam ti postavio u odgovoru na tvoje prvo obraćanje ovom savetovalištu. Sva ta pitanja su dosta važna, za tebe, za tvoje određivanje u tvojoj sadašnjoj situaciji sa dečkom. A, možda najvažnije je ono pitanje, na koje, rekao bih još nemaš odgovor ili bar nisi siugrna u njega. To je pitanje gde je granica koju ti ne želiš da pređeš, kada je reč o trpljenju različitih ponašanja tvog dečka prema tebi i u vezi sa tobom?

 

Srdačni pozdrav, Jovan Ratković.