Home [zabavnik] Mladi žele manje seksa?

Mladi žele manje seksa?

108
0

mladi7Iako može zvučati neverovatno, nisu svi mladi ljudi željni seksa. Tako barem pokazuje najnovije istraživanje, koje je iznenadilo mnoge.

Prema istraživanju sprovedenom na 4.300 australijskih muškaraca i 4.400 žena starosti između 16 i 64 godina, čak 12 odsto mladih izjavilo je da žele manje seksa, javlja agencija Rojters.

“Iako su u manjini, zanimljivo je da ne neguju mit o momcima koji umiru za seksom”, izjavila je Džulijet Ričers, profesorka polnog zdravlja na univerzitetu Nju Saut Vels.

Samo 31 odsto muškaraca u toj starosnoj grupi reklo je da žele više seksa. “To može značiti da im je dosta devojaka istih godina koje su veoma zaljubljene i željne intimnih odnosa”, zaključuje. “Takođe, muškarcu u tim godinama potrebno je oko godinu dana ili duže da započne odnos.”

Predvidljivo, anketa je pokazala da bi 57 odsto muškaraca od 35 do 44 godina želelo više seksa. Poređenja radi, seks želi samo 28 odsto žena istih godina, a 14 odsto žena htelo želi manje seksa.

Polovina muškaraca od 55 do 64 godina htela bi više seksa, dok samo 27 odsto žena istih godina ima istu želju. “Evolucijsko objašnjenje tih rezultata je da su žene željne seksa jedino kada mogu zatrudneti. Socijalna interpretacija rezultata kaže da su za seks važni i pravo vreme, stres, umor”, kaže Ričers. “Seks je ipak aktivnost za opuštanje.”

Izvor: 021