Home [ knjige/tribine ] Zivot i potrebe studenata u Srbiji

Zivot i potrebe studenata u Srbiji

104
0

sportBavljenje umetnošću i odlasci u neku od institucija kulture nisu baš omiljeni načini na koje bi studenti u Srbiji želeli da provode slobodno vreme. Oni više vole da se u dokolici bave sportom, druže sa prijateljima, gledaju TV, slušaju muziku, da spavaju ili da se pak dosađuju. Svega 10% studenata učestvuje u kulturnom životu, ali su zato redovni posetioci klubova.


U čemu sve uživaju studenti u Srbiji, šta ih muči, i šta se promenilo u studentskom životu za poslednjih deset godina, saznaćete na konferenciji za novinare.

UČESTVUJU:
mr Slobodan Mrđa, istraživač u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka
dr Ana Pešikan, profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu
Kosta Andrić, direktor Kancelarije za mlade grada Beograda

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka sproveo je krajem 2010. godine istraživanje “Kulturni život i potrebe studenata univerziteta u Srbiji”. Istraživanje otkriva koliko često studenti posećuju kulturne događaje, koliko se njih uopšte, amaterski, profesionalno ili kroz neki hobi, bavi umetnošću, šta čitaju, koju vrstu muzike slušaju, koliko troše na kulturu… Tu su i zanimljivi podaci o tome koliko vremena studenti provode u virtuelnom svetu, šta im znači internet, koliko „vise“ na Fejsbuku, Tviteru i drugim društvenim mrežama, kojim medijima su verni, koji su omiljeni “muški“ TV programi, a šta preferiraju devojke… Veoma važne su i informacije o studentskom standardu: kolikim mesečnim budžetom raspolazu studenti i koji su im izvori prihoda.

Mesto:Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4 11000, Beograd, Telefon: +381 11 2637565

Vreme: cetvrtak 14.april 2011, od 11 do 12 h