Home [njuz] Stipendisti više neće plaćati aerodromsku taksu

Stipendisti više neće plaćati aerodromsku taksu

58
0

student3Državna sekretarka u Ministarstvu omladine i sporta Ivana Kovačević i direktor Aerodroma “Nikola Tesla” Velimir Radosavljević potpisali su ugovor o saradnji kojim će stipendisti “Fonda za mlade talente” biti oslobođeni plaćanja aerodromskih taksi.

Kovačevićeva je u Palati Srbija rekla da će na osnovu ugovora dobitnici stipendije “Dositeja” koji studiraju u inostranstvu biti oslobođeni aerodromskih taksi narednih godinu dana, što će umanjiti njihove troškove putovanja.

“Zahvaljujem se upravi Aerodroma “Nikola Tesla”, jer su prepoznali značaj mladih talenata i uključili se u akciju, koju ministarstvo sprovodi od 2008. godine, s ciljem da studentima pored stipendija pružimo dodatnu podršku”, kazala je Kovačevićeva i dodala da stipendisti “Fonda za mlade talente” imaju pravo i na popust na letovima “Jat ervejza”.

Radosavljević je istakao da Aerodrom svojim primerom želi da privuče i druge institucije i sve one koji prepoznaju značaj mladih ljudi koji će biti budućnost zemlje i da im pomognu na najbolji način.

“Svi zajedno treba da stvorimo kod njih jasnu i jaku motivaciju da napreduju u životu, da se obrazuju i da nam jednog dana pomognu da poletimo u Evropu i integrišemo sa ostalim evropskim zemljama”, istakao je Radosavljević.

On je stipendistima poželeo da boraveći u evropskim metropolama upoznaju kvalitet življenja i dožive Evropu na pravi način, a ne samo kao politički i geografski pojam.

Izvor:Glas javnosti