TV snimateljka među najboljima

0

 Beograđanka Sandra Stojanović osvojila je američko priznanje da je među tri najbolja mlada snimatelja na svetu.
Počasnu plaketu dobila je na 21. godišnjoj dodeli nagrada Američke asocijacije snimatelja u Holivudu. Nagrada joj je dodeljena za diplomski film "Karolinino raskršće", koji je snimila za Američki filmski institute u Los Anđelesu

Kao druga žena u istoriji beogradskog Fakulteta dramskih umetnosti koja je diplomirala na odseku kamere, Sandra je zatim sedam godina godina radila na televiziji B92.

Osvojila je i nagrade za desetak uspešnih dokumentarnih filmova.

Američka asocijacija snimatelja dodeljuje nagrade "Heritidž" studentima završne godine i novim postiplomcima kako bi odala priznanje izuzetnim ostvarenjima u studentskom filmu.

"Cilj nagrade je da se nova generacija talentovanih snimatelja ohrabri da radi na ostvarenju svojih snova, tako što će se odati priznanje izuzetnim umetničkim dostignućima studenata", izjavio je Laslo Kovač, predsednik obrazovnog komiteta Asocijacije, prenosi Glas Amerike.

"Nagrada Američke asocijacije snimatelja je moja prva nagrada za snimateljski rad. To je san svakog mladog snimalja. Bio je i moj. Dosad su filmovi koje sam snimala u Beogradu osvajali gran-pri nagrade na domaćim i inostranim festivalima, ali ova nagrada je za mene kao snimatelja nešto posebno”, kaže Sandra Stojanović.

Magistarske studije završila je 2006. godine na Američkom filmskom institutu u Los Anđelesu. Film "Karolinino raskršće", koji je režirao Maheš Pailur, biće prikazan na ovogodišnjim festivalima kratkog filma u Americi i Evropi.

Previous articleDa li si kadar za FEST?
Next articleJames Brown će konačno biti sahranjen