Home [ savetovalište za mlade ] Imala sam dugu vezu sa momkom

Imala sam dugu vezu sa momkom

95
0

pitanje :
Imala sam dugu vezu sa momkom. Medjutim, ja sam se u toku nase veze okrenula nekim drugim stvarima, nisam nam pridavala veliki znacaj, mislila sam da mi je usavrsavanje znanja najbitnije. Na taj nacin sam ga sve vise odbijala od sebe i to je na kraju rezultovalo raskidom.

Medjutim, nekoliko meseci posle smo se pomirili, ali i ponovo raskinuli, jer je on uvideo da ne oseca prema meni isto sto i pre. Sad sam se promenila i sve bih ucinila da ponovo budemo zajedno, ali ne znam ni kako da ga ponovo sarmiram, a ni da li je to dobro. Inace, i dalje smo u kontaktu.

odgovor:

Poštovana Verice, zrele osobe se prepoznaju po tome što su u svakoj datoj situaciji svesne onoga šta žele i onoga šta ne žele, slobodno biraju između više alternativa i preuzimaju odgovornost za posledice svoje odluke. Meni se čini da si ti u svakoj od situacija koje navodiš znala šta želiš a šta ne želiš, slobodno si birala između više alternativa, jedino nisam siguran koliko si sada spremna da preuzmeš odgovornost za neke od posledica svojih prethodnih odluka. Ne poznajem ni tebe ni tvog bivšeg dečka, i mislim da to što ste dva puta raskidali za kratko vreme i to što raspolažeš saznanjem da bivši dečko ne oseća prema tebi isto što i pre, govori da su vam šanse da budete zajedno prilično male. Takođe, kao što si se ti promenila, i sada daješ prednost dečku a pre si davala prednost usavršavanju znanja; tako se, barem kako iznosiš, promenio i tvoj bivši dečko, promenio se u pogledu svojih osećanja prema tebi i želja u vezi sa tobom. S obzirom da ste i dalje u kontaktu, možda je najbolje da sa njime otvoreno o svemu popričaš i vidiš šta jeste a šta nije, i onda sa punim prihvatanjem realne situacije nastaviš svoj intimni život, pravcem koji je moguć i koji je istovremeno u skladu sa tobom. Srdačni pozdravi, Jovan Ratković.