Home [treninzi] MLADI BEOGRADA NA PUTU ODRŽIVOG RAZVOJA

MLADI BEOGRADA NA PUTU ODRŽIVOG RAZVOJA

52
0

work1POZIV ZA UČEŠĆE U PROJEKTU „MLADI BEOGRADA NA PUTU ODRŽIVOG RAZVOJA“
Da li je tvoja organizacija zainteresovana za organizovanje akcija za promociju održivog razvoja i zaštite životne sredine?
Da li želiš da saznaš više o zakonskoj regulativi i strateškim dokumentima vezanim za održivi razvoj i aktivizam mladih?
Da li tvoja organizacija namerava da se umreži sa drugim sličnim organizacijama i stekne partnere?

Potrebna ti je podrška?
Ukoliko je odgovor na neka od gore navedenih pitanja „Da“, pozivamo te da se prijaviš na sledeći trening i program podrške

O PROJEKTU
Projekat „Mladi Beograda na putu održivog razvoja“ je edukativnog karaktera namenjen predstavnicima/cama omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa mladima, kao i podmladaka političkih partija u Beogradu.
Cilj je da doprinese razvijanju svesti i ponašanja mladih u duhu održivog razvoja.
Projektne aktivnosti su usmerene i ka jačanju svesti o značaju aktivnog uključivanja mladih u procese donošenja odluka vezanih za rešavanje problema zaštite životne sredine i održivog razvoja na teritoriji grada Beograda.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI?

Potencijalni učesnici/ce su:
o    Predstavnici/ce omladinskih organizacija, organizacija koje rade sa mladima i podmladaka političkih partija, kojima treba podrška da se u okviru svoje organizacije bave održivim ravojem i zaštitom životne sredine i organizovanjem akcija;
o    Predstavnici/e organizacija koji su već u procesu organizovanja akcija za promociju održivog razvoja i zaštite životne sredine
o    Predstavnici/e organizacija zainteresovanih za umrežavanje sa drugim omladinskim organizacijama

U SKLOPU PROJEKTA ORGANIZOVAĆEMO:
•    Selekciju potencijalnih učesnika na osnovu podnetih prijava
•    Istraživanje potreba odabranih učesnika vezanih za probleme životne sredine i održivog razvoja, kako bismo što bolje prilagodili trening
•    Interaktivna predavanja i radionice koje će:
o    pružiti osnovne pojmove o održivom razvoju, informisanje o zakonskoj regulativi i prostoru za delovanje;
o    obučiti polaznika za efikasno planiranje različitih akcija usmerenih na promociju koncepta održivog razvoja i zaštitu životne sredine kroz sledeće korake:
izbor i definisanje problema
definisanje cilja
izbor akcije
plan akcije
Javnu prezentaciju idejnih rešenja za akcije koje su u toku projekta osmislili mladi polaznici.

NAČIN RADA
Način rada podrazumeva interaktivni pristup i rad u malim grupama, koji će na najefikasniji način učesnicima pružiti mogućnost da steknu znanja i veštine, dobiju odgovore na konkretna pitanja, podstaći uzajamno učenje. Trening će realizovati trenerski tim „Educa humana“. On je sastavljen od iskusnih trenera sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima. Zadatak trenerskog tima „Educa humana“ je da organizuje i sprovede treninge koji su od značaja za promociju održivog razvoja u Beogradu. Ukoliko želite da saznate više o našoj organizaciji posetite sajt www.educahumana.org.

Trodnevni trening biće održan tokom prve polovine marta. Odabrani učesnici/ice biće naknadno obavešteni o tačnom terminu i mestu održavanja treninga. Troškovi treninga, osveženja i materijala su pokriveni od strane organizatora i to samo za učesnike koji budu prisustvovali treningu sve vreme. Učesnici će steći sertifikate o savladanosti programa.

NAČIN PRIJAVLJIVANJA I ODABIR UČESNIKA/ICA
Da biste se prijavili za učešće na treningu, potrebno je da popunite formular (u nastavku ovog dokumenta) i da ga pošaljete udruženju „Educa humana“, najkasnije do 15. decembra 2010. Svaka organizacija može da prijavi po DVA predstavnika/icu. Prijave možete slati elektronskim putem na mail: ksenija.simonovic@educahumana.org

Selekciju učesnika će raditi članovi trenerskog tima „Educa humana“. Samo odabrani učesnici/ice biće blagovremeno obavešteni putem i-mejla i telefonom. Broj učesnika/ica je ograničen!

KONTAKT
Ukoliko imate neko dodatno pitanje, molimo Vas da kontaktirate udruženje „Educa humana“ iz Beograda na office@educahumana.org ili na tel: 064/ 15 32 486.

PRIJAVNI FORMULAR
Prijave možete slati elektronskim putem
na mejl: ksenija.simonovic@educahumana.org

Prilikom prijave, naglasite da ste se javili putem sajta da biste dobili prijavni formular.
Molimo Vas da ovaj upitnik popunite što iscrpnije i iskrenije, s obzirom na to da nam je on jedini izvor podataka u procesu odabira.

Molimo Vas da nam prijave pošaljete najkasnije do 31. januara 2011.
Svaka organizacija/institucija može da prijavi po DVA predstavnika/cu.

Radujemo se susretu sa vama

Kolarčeva 5, Beograd • office@educahumana.orgOva adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli
www.educahumana.org