Home [treninzi] KONKURS Za četrdeset učesnika edukativnog kursa „Institut studentskog pitanja“

KONKURS Za četrdeset učesnika edukativnog kursa „Institut studentskog pitanja“

54
0

book0Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative u saradnji sa Narodnom skupštinom Republike Srbije raspisuje KONKURS Za četrdeset učesnika edukativnog kursa „Institut studentskog pitanja. Studentima osnovnih i postdiplomskih studija fakulteta društvenih nauka pruža se šansa da učestvuju u četvoromesečnom edukativnom kursu, koji će se održavati na Fakultetu političkih nauka i u Narodnoj skupštini Republike Srbije, u periodu od februara do maja 2011. godine.

Pripremna predavanja će se odvijati četiri puta mesečno, a na kraju svakog meseca učesnici će imati priliku da učestvuju u diskusiji sa predstavnicima poslaničkih grupa Narodne skupštine Republike Srbije. Na ovom edukativnom kursu obrađivaće se četiri teme: Uloga Parlamenta u političkom sistemu Srbije, Spoljna politika Srbije, Međunarodna pozicija i bezbednost Srbije i Srbija na putu ka EU .

Učesnici će imati priliku da:
• steknu adekvatna znanja iz oblasti koje će se izučavati
• dobiju stručnu podršku za samostalan istraživački rad i publikaciju svog rada
• steknu uvid u način rada i funkcionisanje Narodne skupštine Republike Srbije
• neposredno komuniciraju sa narodnim poslanicima Republike Srbije
• aktivnim učešćem i demonstriranjem stečenog znanja dobiju priliku da posete evropske institucija

Uslovi:
• studenti ili  postdiplomci fakulteta društvenih nauka (prednost imaju Fakultet političkih nauka, Pravni fakultet, Fakultet organizacionih nauka, Fakultet bezbednosti)
• motivisanost, upućenost u politička dešavanja, informisanost

 

Način prijavljivanja:
Prijavljivanje se vrši slanjem biografije i motivacionog pisma (do 500 reči) na e-mail adresu office@cddri.org sa naznakom „Prijava na konkurs“. 
Konkurs je otvoren od 3. do 21. januara 2011.godine. Učesnici koji uđu u uži krug, biće pozvani na intervju, koji će se održati od 25. do 27 januara 2011. godine.

Za sve dodatne informacije, posetite sajtwww.cddri.org  ili pošaljite e-mail na snedeljkovic@cddri.org