Home [njuz] Pripremna nastava za upis na fakultete košta 500 evra

Pripremna nastava za upis na fakultete košta 500 evra

49
0

mladi14Fakulteti Univerziteta u Beogradu organizuju pripremnu nastavu za upis u prvu godinu studija, po različitim cenama u zavisnosti od fonda časova.

Pripreme na Građevinskom fakultetu počinju 5. februara i za 40 časova koje drže asistetni matematike treba platiti 29.000 dinara. Časovi se organizuju u blok nastavi, vikendom, uz obradu jedne ili dve tematske jedinice zastupljene na prijemnom ispitu.

Na Arhitektonskom fakultetu pripremna nastava je već počela i trajaće do kraja maja. Nastava se odvija u blokovima, tokom vikenda, (pet časova subotom i pet časova nedeljom). Cena jednog bloka je 40 evra, plus PDV, u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate i plaća se unapred za svaki naredni mesec.

Pripremna nastava iz hemije i biologije za prijemni ispit na Stomatološkom fakultetu počeće krajem januara i trajaće do kraja maja. Cena po času iz jednog predmeta je 480 dinara. Za pedeset časova hemije treba platiti 24.000 i još toliko za pedeset časova biologije.

Elektrotehnički fakultet takođe organizuje pripremnu nastavu, i to iz matematike i fizike, za spremanje prijemnog ispita za upis na tehničke fakultete. Fond časova je 60 po predmetu, u grupi je najviše 20 polaznika, a predviđeno je da se kursevi završe do 15. juna.

U okviru svakog kursa predviđen je i probni test, na kome će polaznici moći da provere stečeno znanje Cena po predmetu je 24.500 dinara, ili na rate 28.200 dinara.

Srednjoškolci, budući brucoši, mogu da se pripremaju i na privatnim časovima, čija je cena oko 10 evra za 90 minuata.