Home [njuz] Različiti pogledi, a iste želje!

Različiti pogledi, a iste želje!

48
0

book23Kompanija Coca-Cola Hellenic Srbija pružila podršku mladima sa posebnim potrebama da iskažu svoj talenat
U holu Narodnog Pozorišta u Beogradu otvorena je izložba radova članova Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Naša deca“, a pod nazivom, „Različiti pogledi“, koja je realizovana u saradnji sa umetničkom grupom „DIV – diversus visum“. Članovi Udruženja su, kroz prikazane radove, pokazali javnosti svoje talente za slikanje i vajanje.

Kao nastavak dugogodišnje podrške, koju Coca-Cola Hellenic Srbija pruža udruženju „Naša deca“, ova kompanija je otkupila prvo zajedničko delo ovih umetnika i mladih sa posebnim potrebama. Oslikano platno 2×3 metra je zajednički pokušaj da svoje različite poglede – na ono što ih asocira na sreću, reku, nebo i zemlju – uklope u jednu celinu. Nakon svečanog uručenja slike direktoru kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, Sotirisu Janopulosu, u holu Narodnog Pozorišta u Beogradu, članovi Filharmonije mladih „Borislav Pašćan“ upriličili su koncert za svoje vršnjake sa posebnim potrebama.

„Želja nam je bila da kroz podršku projektu „Različiti pogledi“ pružimo mogućnost mladima sa posebnim potrebama da prikažu javnosti da imaju različite talenate, kao i da pomognemo njihovu inkluziju u normalne tokove društva. Ovo je, verujem, bio i veliki izazov za njih jer su imali priliku da sarađuju sa vrsnim i priznatim slikarima i vajarima koji im kroz likovno stvaralaštvo pomažu da razvijaju radne navike, motorne sposobnosti i stvaraju osećaj samostalnosti“ rekao je generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija Sotiris Janopulos.

Saradnja kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija i NVO Naša deca traje već pet godina. Počela je u okviru kampanje Dan Dunava, a nastavila se kroz brojne donacije i podršku likovnim kolonijama za osobe sa posebnim potrebama, koje udruženje organizuje u saradnji sa slikarima naivne umetnosti u Kovačici.

„Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu na saradnju kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija koja organizuje veliki broj društveno odgovornih akcija. Njihova podrška nam izuzetno znači jer se kroz kreativno angažovanje, deca sa posebnim potrebama socijalizuju, osamostaljuju i omogućeno im je da postanu ravnopravni članovi društva. Nadamo se da će se ova dugoročna saradnja nastaviti i kroz podršku narednim projektima koje udruženje „Naša deca“ planira“ – rekao je predsednik Upravnog odbora Udruženja Naša deca Danilo Kadijević.

Udruženja za pomoć osobama sa posebnim potrebama „Naša deca“ postoji već devet godina. Čine ga roditelji, stručnjaci raznih profila i volonteri, a radi pod pokroviteljstvom Opštine Rakovica. Glavni cilj njihovih aktivnosti je pružanje pomoći i podrške osobama s invaliditetom, njihova integracija u socijalnu sredinu i stvaranje jednakih uslova za izražavanje kreativnosti i sposobnosti osoba s invaliditetom.