Home [akcija] Akcije učesnika Programa omladinskih lidera u Srbiji

Akcije učesnika Programa omladinskih lidera u Srbiji

51
0
racunar1Akcija grupe mladih “ActArt”, sastavljene od učesnika Programa omladinskih lidera u Srbiji, jedna je od izabranih na konkursu za podsticanje društvenog aktivizma mladih “E mogu i ja! 2010.”.

Grupa mladih “ActArt” je osmislila akciju širenja aktivizma i nenasilja uz pomoć urbane umetnosti. Akcija će se sastojati u razgovorima sa učenicima dva odeljenja osmog razreda jedne osnovne škole, i iz osmišljavanja i crtanja njihovog grafita sa rečima podrške nenasilju i širenju aktivizma.

Ova akcija je samo jedna od mnogih koje će biti predstavljene na trodnevnoj konferenciji učesnika Programa omladinskih lidera u Srbiji, koja će se održati u Beogradu u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 10.-12. decembra ove godine. Konferenciju organizuju Građanske inicijative u okviru istoimenog projekta.

Serbian youth leadership program su realizovale Građanske inicijative u saradnji sa organizacijom World Learning iz Vašingtona. Program finansira Odeljenje za obrazovanje i kulturu U.S. State Department-a i sprovodi se uz podršku Ambasade SAD u Beogradu.

Izvor:Gradjanske inicijative