Home [ knjige/tribine ] Studentska organizacija ESTIEM organizuje “T.I.M.E.S”

Studentska organizacija ESTIEM organizuje “T.I.M.E.S”

71
0

mladi7Vreme je za pravi potez-TIMES!
Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa sedištem na Fakultetu organizacionih nauka, organizuje projekat “TIMES” (Tournament In Management and Engineering Skills ), takmičenje u rešavanju studija slučaja, koje će se održati 26. decembra u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka.

Takmičari mogu biti studenti Fakulteta organizacionih nauka, Mašinskog fakulteta i Saobraćajnog fakulteta.

„TIMES“ (Tournament In Managment and Engineering Skills) je najveće i najprestižnije takmičenje studenata iz cele Evrope. Sastoji se u rešavanju realnih poslovnih problema kompanija sa ciljem pronalaženja najboljih studenata industrijskog inžinjerstva i menadžmenta Evrope.

Koncepcija projekta je takva da put do finala TIMES turnira vodi preko lokalnih kvalifikacija (LQ) i polufinala (SF). Lokalne kvalifikacije se održavaju u okviru svake lokalne grupe, gde se timovi studenata takmiče jedni protiv drugih kako bi se odredio pobednik koji će predstavljati univerzitet na polufinalnom takmičenju.

Kompanija zadaje studiju iz oblasti svog poslovanja, zasnovanu na realnom poslovnom problemu koja obuhvata inženjerska i menadžerska znanja. Timovi imaju tri ipo sata da reše zadatu studiju slučaja, nakon čega sledi prezentacija dobijenih rešenja. Žiri, sastavljen od predstavnika kompanije, predstavnika fakulteta i ESTIEM alumnija, ocenjuje tim na osnovu više kriterijuma, a ekipa sa najboljim rešenjem i prezentacijom plasira se u polufinale. Polufinalno takmičenje će se ove godine održati u Novom Sadu.

Finalno takmičenje TIMES će biti održano u martu 2011. godine u Lisabonu u Portugaliji, gde će se sastati pobednički timovi polufinalnih takmičenja iz sledećih gradova: Darmštat, Drezden, Ilmenau, Istanbul-ITU, Lion i Novi Sad. Članovi pobedničkog tima finala dobiće titulu: „Najbolji studenti industrijskog inženjerstva i menadžmenta“.