Home [stipendije] 20 novih stipendija za četvrtu generaciju Vip studenata

20 novih stipendija za četvrtu generaciju Vip studenata

47
0

olovkaKonkurs za četvrtu generaciju stipendista kompanije Vip mobile u okviru projekta „Budi Vip student” otvoren je danas i trajaće do 31. decembra 2010. godine. Najboljih 20 akademaca i ove godine očekuju atraktivne nagrade: plaćena dvomesečna letnja praksa u Vipu, notebook računar HP Pro Book 4520 s, smart telefon HTC Wildfire sa 15.000 dinara kredita, tri edukativna soft-skills seminara u okviru Vip kluba, predavanje stručnjaka Telekom Austria Grupe u okviru TAG kluba, kao i mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog (Tehničkog), Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih Univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu. Od kandidata se očekuje minimalna prosečna ocena 8 na studijama u toku prijavljivanja, odlično znanje engleskog jezika i poznavanje rada na računaru, kao i upis master studija u akademskoj 2011/2012 godini.

Proces selekcije organizovan je kroz tri eliminacione faze. U prvoj fazi kandidati su u obavezi da pošalju CV i odgovore na tri postavljena pitanja na engleskom jeziku. U drugi krug prolazi 60 studenata sa kojima će biti obavljeni individualni intervjui, kada se pravi selekcija 40 kandidata koji prolaze u treći, finalni krug. U finalnom krugu studente očekuje vikend van Beograda tokom koga će biti organizovana dvodnevna kreativna radionica. Kroz zanimljive testove i igrice i timsku izradu “studije slučaja“, stručni žiri će ocenjivati kandidate i nakon toga doneti odluku o 20 novih Vip stipendista, čija imena će biti saopštena krajem marta 2011. godine.

Projekat “Budi Vip student” pokrenut je u decembru 2007. godine i posvećen je razvoju budućih stručnjaka u oblasti telekomunikacija u Srbiji. Program zvanično podržavaju Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, univerziteti i fakulteti u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu sa pravom učešća, kao i brojne studentske organizacije. Projekat “Budi Vip student” obezbeđuje studentima jedinstvenu sinergiju teoretskog i praktičnog znanja iz oblasti telekomunikacija, omogućava im prenošenje ekspertize koju Vip mobile poseduje kao članica Telekom Austria Grupe i istovremeno kreira visoko kvalifikovane mlade stručnjake koji naknadno mogu lako da se uključe u poslovne procese Vipa. Od 60 studenata koji su do sada nagrađeni stipendijama, njih 11 je danas zaposleno u Vipu.

Sve informacije o projektu i formulare za prijavljivanje zainteresovani studenti mogu da preuzmu na sajtu www.jasamvip.rs.