Home [njuz] Exit Fusion stage

Exit Fusion stage

60
0

exit_paznja.gifHrvatski bend Ramirez nastupiće na EXITu u subotu 14. jula na Fusion bini. Momci su trenutno u studiju gde pripremaju treće studijsko izdanje koje će se pojaviti na tržištu sledeće godine. Na istoj bini ali u petak nastupiće novosadska muzička atrakcija Atheist rap koji su sada na mini turneji po Srbiji i regionu.

Svoj zvuk Ramirez opisuju kao ono što je posljednjih godina na stranim top listama prepoznato kao autorski pop rock sa izraženim melodijama, a kulminiralo je globalnom pomamom publike i kritike za bendovima kao što su Coldplay, Radiohead, Travis, Starsailor, Keane, Doves…

Atheist Rap je karakterističan po pesamama kroz koje se provlače lokalni likovi, događaji i institucije.Prema mišljenju publike njihov najveći hit je Wartburg limuzina koju i sada rado sviraju na nastupima. U 2005 godini izdali su album pod nazivom Osveta Crnog Gonzalesa koji je i dalje aktuelan.

Deca Loših Muzičara (DLM) nastupiće u subotu na Fusion bini. Publika će imati priliku da se još jednom podseti albuma iz 2005 godine – Gde cveta Samsung žut i uživa u vokalu novog pevača Ivana Jeftovića. Ovim albumom  uspevaju da uobliče i upotpune celinu svrstavajući ga u niz koji čine prethodnici „Dobar dan“( Sorabia disc, 1992; Take It Or Leave It Records, 1993) i „Prolećni dan“(PGP RTS, 1995).

Desetočlani novosadski bend Drum’n’ Zez potvrdili su svoj nastup za subotu na Fusion bini.
Debi album su izdali u martu 2007. polsle dvogodisnjeg išcekivanja pod etiketom Studentskog kulturnog centra iz Novog Sada.Radi se o fuziji mnogih stilova od kojih su najprimetniji reggae, pop, ska, dub, world music,a nađe se i po koji etno ton iz njihovog okruženja.Kažu za sebe da su osnivači novog – AGRO-REGGAE pravca. Njihov recept za sreću i uživanciju je ZEZ.