Home [ muviz ] Cameron protiv prebacivanja filmova u 3D

Cameron protiv prebacivanja filmova u 3D

66
0

foto6James Cameron je izrazio negativan stav prema trenutno u Holivudu veoma popularnom konvertovanju filmova u 3D tehnologiju, zbog lošeg kvaliteta za koji je kao primere naveo filmove iz Hari Poter serijala i Borbu Titana.

Reditelj čiji je film Avatar pomerio granice u tehnologiji snimanja, zaprepašćen je žurbom studija Warner Bros da filmove koji prvobitno nisu planirani za 3D gledanje, po svaku cenu prebaci i nada se da će ih slaba zarada u bioskopima opametiti, prenosi USA Today.

“Tvrdim da ne možete uraditi dobro prebacivanje filma od par sati trajanja, za par nedelja, a da bude kvalitetan, kao što su probali sa Borbom Titana. Ne bih baš da bacam film pod voz jer je moj drugar u njemu, ali milsim da su na ovom primeru svi shvatili da se preteruje”, izjavio je Cameron.

“Još jedno spoticanje videli smo sa novim Harijem Poterom, iz istog studija. Napravili su istu grešku samo što su se sada stvarno razbili jer nisu ni završili film. Najavili su ga u 3D-u, bacili gomilu novca u pokušaju da to urade u postprodukciji i jednostavno nije funkcionisalo. Tako da ga nisu ni uradili.”

Reditelj zagovara ideju da je za kvalitetno prebacivanje potrebno mnogo više truda, para i vremena nego što su veliki studiji voljni da plate.

“Moje mišljenje je da naknadno prebacivanje treba koristiti samo u jednom, i jedino u tom slučaju – za proverene filmove iz kinoteka, bio to ET ili Indijana Džons, Ajkula, Bliski susreti… ili Titanik. Ukoliko nemate mašinu za putovanje kroz vreme i ne snimite film u 3D, nemate izbora. Najbolja alternativa je da, ako film želita u 3D-u, tako i snimate”, zaključio je Cameron.

 

 

Izvor: Popboks