Home [konkursi] Konkurs za Symbian aplikacije

Konkurs za Symbian aplikacije

52
0

mladi15Slučajno ili ne, ali nakon što je po prvi put u 147 dugoj istoriji kompanije Nokia na njenom čelu stranac (Kanađanin), finski gigant je sklopio interesantan dogovor sa američkim operaterom AT&T. U cilju promovisanja platforme Symbian^3 na severnoameričkom tržištu, dve kompanije najavile su konkurs za mobilne aplikacije, sa nagradnim fondom od čak 10 miliona dolara.

Od učesnika se traže aplikacije kompatibilne sa modelom N8 i budućim Symbian^3 telefonima koji će se prodavati u SAD i Kanadi. Programerima je na raspolaganju čak 11 kategorija za mobilne aplikacije i 6 kategorija za igrice.

Pobednici po kategorijama će dobiti po 150.000 dolara, a po dve najbolje aplikacije i igre biće dodatno nagrađene. Tako će ukupni pobednici (po jedan za aplikacije i igre) dobiti po još 100.000dolara, ali i marketinšku podršku njihovog rada u celoj 2011. godini.

Ta podrška uključuje štampane materijale, prostor u štampanim i elektronskim medijima i organizovanje promotivnih manifestacija, u ukupnoj vrednosti od čak 1,9 miliona dolara. Drugoplasirani autori će biti “pogurani” sa milion dolara marketinških aktivnosti.

Prijava aplikacija za konkurs traje do 28. januara 2011. godine, a dobra vest je da mogu učestvovati developeri iz celog sveta.

Izvor: B92