Home [ volontiranje ] care & share – oglas za volontiranje

care & share – oglas za volontiranje

91
0

foto6“Kada sam prvi put izašao trebalo mi je neko vreme da u povratku kući shvatim šta mi se pre par trenutaka desilo. Krenuo sam ispočetka. Došao sam kući, seo, upalio svetlo, legao i počeo da gledam u plafon. Uradio sam sve ono što neko od njih u tom trenutku nije mogao a nije zato što ne želi . Prilično jednostavne četiri životne stvari , ali životnije od ovoga ne mogu biti! Neki ljudi kažu da je čoveku potrebno mnogo da bi se promenio. E pa nije baš tako! Jedan susret je bio dovoljan da bi stvari počeo drugačije da posmatram. Od tada pa do današnjeg dana ja tražim, pitam sebe, pitam i njih, pričam sa sobom, pričam sa njima, dajem njima, daju oni meni . Nije prošao dan a da ja nešto nisam naučio, naučio kako da im pomognem i kako oni meni mogu da pomognu da budem bolji. Odaću vam jednu tajnu. Srećete ih svaki dan ali ih zapravo ne vidite!”

Filip, terenski radnik

Ako iko od vas želi da bude deo našeg tima koji se svaki dan trudi da unapredi, razvije i i kreira načine koji mogu pomoći našim najmlađim ugroženim sugrađanima neka nam se javi na ana.matic@cim.org.rs
Da, to su deca koja veći deo svog dana provode na ulici, mi smo Centar za integraciju mladih i ovo je oglas za volontiranje.