Home [akcija] Lozničani dobijaju omladinski centar

Lozničani dobijaju omladinski centar

45
0

paintKako je nedavno najavljeno u Gradskoj upravi, Loznica će uskoro dobiti omladinski centar, a prema rečima gradonačelnika Vidoja Petrovića, kada ovaj objekat bude završen, Loznica će biti jedan od retkih gradova u Srbiji i jedini u okolini koji ima ovakav prostor namenjen mladima

– On će unaprediti život mladih, obogatiti ga novim sadržajima, učiniti lepšim i zanimljivijim. Na taj način ćemo ostvariti veoma važan cilj – da nam mladi iz ovog lepog grada ne odlaze, već da u njemu ostaju. Nagrada “Mladgrad 2010”, koju smo nedavno dobili, svojevrsno je priznanje naporima koje smo uložili da mlade Loznice integrišemo u život lokalne zajednice, stvarajući institucionalne okvire, ali je ona i potvrda dobrog rada Kancelarije za mlade – kaže Petrović.

Narednih dana u prizemlju Gimnazije “Vuk Karadžić” počeće radovi na adaptaciji sada neiskorišćenog prostora, koji će biti pretvoren u pravu oazu za mlade.
– Oko 320 kvadratnih metara, moderno uređenih i opremljenih, imaće multifunkcionalnu namenu. Taj prostor pretvaraće se po potrebi u pozorište za mlade, koncertni prostor, internet centar, debatni klub za đačke parlamente, sale za održavanje seminara i radionica, književnih večeri i drugih kulturnih događaja, muzičku vežbaonicu za mlade muzičke grupe, kabinet za informatiku i besplatni internet prostor. Tu će se održavati zanimljiva predavanja, razne konferencije, škola glume i kreativnog pisanja, programi prekvalifikacije i dokvalifikacija mladih, kursevi stranog jezika i informatike, radionice kreativnih zanata, razne vrste obučavanja. U ovom prostoru svoje mesto naći će i mladi s invaliditetom, kao i socijalno ugroženi koje treba osnažiti i ponuditi im da nauče nešto što će unaprediti njihov život, a biće mesta i za nevladin sektor. Mladi će konačno dobiti pravo mesto za okupljanje – kaže Tanja Glišić, rukovodilac Kancelarije za mlade u Loznici.

Omladinski centar se gradi zahvaljujući donaciji Italijanske ambasade u Beogradu u iznosu od 100.000 evra, od čega će po 50.000 evra biti uloženo u Omladinski centar i u projekat “Kuća na pola puta”. Ostatak sredstava, objašnjava Glišićeva, neophodnih za završetak ovog objekta, obezbediće Gradska uprava.

Izvor:Blic