Home [njuz] Student medicine iz Turske pomaže osobama ometenim u razvoju

Student medicine iz Turske pomaže osobama ometenim u razvoju

35
0

netJasin Hanci (22), student medicine na Maramara univerzitetu u Turskoj, došao je u Beograd na praksu koju mu je omogućila međunarodna studentska organizacija AIESEC. Jasin će raditi u nevladinoj organizaciji “Živimo zajedno”, gde će se brinuti i pomagati osobama ometenim u razvoju. Društvo “Živimo zajedno” okuplja osobe ometene u razvoju na teritoriji grada Beograda.

Cilj Jasinove prakse je da svakodnevno upotpunjuje život osobama ometenim u razvoju kroz raznovrsne aktivnosti: radionice, savetovališta, rehabilitacioni, individualni i grupni rad, a sama ideja AIESEC-a i Društva „Živimo zajedno“ je da se kroz program studentske razmene osobama ometenim u razvoju omogući rad i komunikacija sa ljudima iz celog sveta i što inovativnija edukacija. Učestvovaće u razvojnim programima čiji je cilj da učine život osoba ometenih u razvoju lakšim.

Osim što će se oprobati u svakodnevnom praktičnom radu sa mladima ometenim u razvoju, Jasin će voditi i kreativne radionice o ekologiji, siromaštvu i sl. Organizovaće seminare i događaje u vezi sa ekologijom.

Svoje slobodno vreme, Jasin će provoditi sa studentima Univerziteta u Beogradu i članovima AIESEC-a koji će mu pomoći da bolje upozna Beograd, da se lakše prilagodi u novoj sredini i ponese najlepšu sliku o našoj zemlji. Sa druge strane, članovima AIESEC-a će njegov boravak ovde i plemeniti posao kojim će se baviti, omogućiti da razviju internacionalni duh, svest o drugim kulturama i verama, kao i da uče kroz različitosti.

O AIESEC-u

AIESEC je međunarodna platforma koja omogućava mladim ljudima da otkriju i razviju sopstvene potencijale. Prisustvom na preko 1.700 univerziteta u 107 zemalja sa preko 35.000 članova, AIESEC je prepoznata od strane Ujedinjenih Nacija kao najveća studentska organizacija na svetu.

Fokusirajući se na razvoj liderstva, AIESEC organizuje više od 470 konferencija, pruža preko 5.500 mogućnosti za stručnu praksu u inostranstvu putem Globalnog programa razmene i više od 7.700 liderskih mogućnosti našim članovima svake godine. AIESEC ima inovativan pristup razvijanju mladih ljudi fokusirajući se na izgradnju ličnih mreža i istražujući njihovo usmerenje i ambicije za budućnost. AIESEC je organizacija koja stvara lidere, stvarajući mrežu agenata promena koji imaju pozitivan uticaj na društvo.