Home omladinska politika Početak obeležavanja Međunarodnog dana mladih u Srbiji: Potpisivanje ugovora sa omladinskim organizacijama...

Početak obeležavanja Međunarodnog dana mladih u Srbiji: Potpisivanje ugovora sa omladinskim organizacijama i početak kampanje „Mladi su zakon

49
0

racunar5_thumbPočetak manifestacija kojima se obeležavaju Međunarodni dan mladih i početak Međunarodne godine mladih u Srbiji označiće ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković i Stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante na zajedničkoj konferenciji za medije, koja će se održati 12. avgusta u Maloj Sali zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, ulica Kralja Milana 14, sa početkom u 10.30 časova. Dan mladih, koji se u Srbiji obeležava na nacionalnom nivou od osnivanja Ministarstva omladine i sporta 2007. godine, ustanovila je Generalna skupština UN 1998. Svake godine sve veći broj omladinskih organizacija i omladinskih aktivista u našoj zemlji učestvuje u manifestacijama kojima se skreće pažnja na položaj i ulogu mladih u našem društvu.

Ministarstvo omladine i sporta nastavlja sa podrškom sprovođenju omladinske politike na svim nivoima kroz saradnju sa omladinskim udruženjima. U Narodnoj Skupštini Republike Srbije održana je konferencija na kojoj su potpisani ugovori sa 62 udruženja građana ukupne vrednosti 57 miliona dinara.

„Mladi su zakon“ Na Dan mladih, Ministarstvo omladine i sporta u saradnji sa 25 organizacija civilnog društva –  resurs centara, raspisaće i konkurs za volontersku omladinsku akciju na koji će moći da se prijave pored registrovanih i neformalne grupe mladih. Ovaj konkurs je deo kampanje „Mladi su zakon“, kojom se svi mladi ljudi naše zemlje pozivaju da se uključe u proces izrade Zakona o mladima, čiji je cilj da stvori institucionalni okvir za delovanje omladinskih organizacija i finansiranje njihovih projekata.

Srbija će do kraja godine dobiti i prvu verziju Predloga zakona o mladima, koji će na osnovu sugestija pristiglih od omladinaca iz čitave Srbije postaviti okvir na osnovu koga će mladi lakše moći da se uključe u društvene tokove. Ministarstvo omladine i sporta poziva sve mlade ljude Srbije da daju svoj doprinos kroz kampanju „Konektuj se, mladi su zakon“.

Molimo zainteresovane novinare da ponesu novinarske legitimacije zbog propisa o izveštavanju sa događaja iz zgrade Narodne skupštine Republike Srbije.

Više o finansiranim projektima, izradi zakona o mladima, kao i kampanji „Mladi su zakon“, možete pronaći na stranici www.zamislizivot.org